SEIER:  Pål Anders Ullevålseter vant den siste etappen av Dakar-rallyet. Foto: EPA/CEZARO DE LUCA
SEIER: Pål Anders Ullevålseter vant den siste etappen av Dakar-rallyet. Foto: EPA/CEZARO DE LUCAVis mer

- Fantastisk følelse å avslutte med seier

Ullevålseter vant siste Dakar-etappe.

Pål Anders Ullevålseter var raskest av samtlige på Dakar-rallyets siste etappe. Nordmannen endte dermed på 6.-plass sammenlagt.

Ullevålseter gjorde unna den 29 kilometer lange fartsetappen fra Pisco til Lima i Peru på 22 minutter og 26 sekunder. Det var 1.08 minutt raskere enn andremann Marc Coma fra Spania.

- Det var en fantastisk følelse å avslutte med seier. Jeg er også fornøyd med å beholde 6.-plassen når alt kommer til alt, sa Ullevålseter.

Cyril Despres trygget seieren i sammendraget under rallyets 14. og siste etappe. Franskmannen vant med 53 minutters margin til Coma. Portugisiske Helder Rodrigues tok 3.-plassen.

Foto: AP Photo/Martin Mejia
Foto: AP Photo/Martin Mejia Vis mer

Ullevålseter var 2.11.56 timer bak Despres i sammendraget. Han har vært uheldig med både tidsstraff og skade underveis, men har gjennomført et godt rally.

- Jeg er fremdeles litt bitter for tidsstraffen jeg fikk på 40 minutter, men sånn er det bare. Jeg ser at jeg kan kjempe mot de beste når alt klaffer. Skaden jeg pådro meg for to dager siden, var også litt uheldig, men jeg følte at jeg i dag (søndag) viste at jeg kan være «i sonen» når det gjelder, sa Ullevålseter.

(NTB)