- Fantastisk følelse

Men tomålshelten Henke Larsson innrømmer at svenskene hadde litt flaks.

Seier med et skrik

Kampen minutt for minutt!

Henrik Larsson er på alle svenske lepper i dag. Celtic-spissen scoret én gang i hver omgang og sikret tre viktige poeng mot Nigeria.

Men det skjedde ikke helt uten dramatikk. To ganger smalt det i stolpen bak Sverige-keeper Magnus Hedman og én gang sto Johan Mjällby der som en svensk reddende engel og reddet på streken.

- Vi scoret to mål og hadde litt flaks med at de traff stanga to ganger. Men kampen sett under ett, så føler jeg at vi vant fortjent, sier Larsson.

Larssons første mål var en perle. Spissen slo hardt tilbake mot de som har kritisert ham for å ikke lykkes på den internasjonle scene.

Stjernemål

30-åringen plukket opp en pasning fra Fredrik Ljungberg, satte fart mot mål, lurte elegant av en nigerianer og dyttet inn 1-1.

- Det var et fint mål. Å få til det i et VM er naturlig nok en fantastisk følelse, sier Larsson.

- Jeg er veldig glad på hans vegne, fordi han er en god målscorer, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

Men det var ikke bare avslutteren Henke som var i form.

- Han jobbet også veldig, veldig hardt, skryter Lagerbäck.

I andre omgang fikk han lønn for strevet da han ble dratt ned foran Nigerias mål. Dommeren pekte på straffemerket. Og da Henke fikk sjansen fra krittmerket var det ikke snakk om saken. Nok en gang kunne Larsson rekke tunge til nigerianerne.

- Uheldige

Før dagens kamp var det åtte år siden Henkes forrige VM-mål. Det kom i bronsefinalen mot Bulgaria for åtte år siden. Nå drømmer hele Sverige om et nytt VM-eventyr.

- Jeg vil ikke si at vi er i førersetet. Argentina er i førersetet, men vi har en god sjanse, sier Larsson før dagens andre kamp i Dødens gruppe.

Tomålshelten tar med andre ord ikke helt av etter dagens oppvisning. Det er det derimot andre svensker som gjør. På Aftonbladets nettsider er 15 000 stemmer avgitt på følgende spørsmål: Hvor langt tror du Sverige tar seg i VM?

Og resultatet kl. 12.30 i dag:

Én av fem tror Sverige går til finalen, nesten 15 prosent tror på semifinale, dobbelt så mange tror på kvartfinale, mens én av fire tror Sverige forsvinner ut i åttedelsfinalen. Ti prosent tror at Sverige ikke tar seg videre.

For Nigeria er VM allerede over.

- Jeg synes vi var uheldige i dag. Det var en god kamp, akkurat som sist, men det var et element av flaks i bildet. Vi traff stanga et par ganger og jeg mener det var bare flaksen som gjorde at de vant kampen, sier Nigeria-sjef Adegboye Onigbinde.

(Dagbladet.no)

<B>SVENSK LYKKE:</B> Henrik Larsson scoret to mål da Nigeria ble slått 2-1.