Fantastisk fotball

- En fantastisk dag, og fantastisk å komme tilbake fra 0-2 og slå Nederland, sier Tsjekkias kaptein Pavel Nedved.

(Dagbladet.no): Av og til er det fotballkamper du ikke vil at skal ta slutt. Kveldens kalaskamp mellom Nederland og Tsjekkia var en slik.

Og Pavel Nedved - en av hjernene bak tsjekkernes snuoperasjon - hadde flere store ord på lager:

- Vi utførte ternerens instruksjoner. Takk Gud for at vi scoret og kom tilbake i kampen. Nå må vi konsentrere oss fullt mot Tyskland, sier Nedved til nyhetsbyrået AP.

Kampen mot Tyskland handler nå bare om en sjarmøretappe for Tsjekkia, som er det eneste laget som er klart for kvartfinalen i EM etter at alle lag har spilt to kamper. Og etter å ha vunnet en kamp som i kveld, er det vel fortjent.

Orgie

Fra Jan Koller blåste en volley over mål etter et drøyt minutt, til dommeren blåste av 92 minutter seinere, fikk vi være med på en orgie i angrepsspill og målsjanser.

Nederland ledet 2-0 etter 19 minutter, men bare fire minutter seinere hadde Tsjekkia redusert. Nederland dominerte resten av omgangen. Ruud van Nistelrooy ble snytt for ett eller to straffespark, John Heitinga fikk kjempetreff, men Petr Cech reddet fantastisk og Edgar Davids skjøt knallhardt i stanga før pause.

Etter pause var det Tsjekkia som spilte best, og etter et drøyt kvarter var utlikningen like fortjent som den var himmelsk vakker:

Nedved la inn til Koller omtrent på straffemerket, han styrte ballen med brystkassa til Milan Baros som klinte den i nettaket fra 16-meteren.

Rødt kort

Fem minutter seinere fikk Heitinga et strengt andre gule kort. Nederland kom under press med en mann mindre, og to minutter før full tid kom en ny oppvisning fra tsjekkerne.

Baros førte opp til like utenfor feltet, og la til rette for innbytter Marek Heinz. Skuddet hans ble for hardt til å holde for Edwin van der Sar. Karel Poborsky tok returen, og falt ikke for fristelsen til å skyte selv, men dyttet heller ballen inn foran mål der Vladimir Smicer kunne sette vinnermålet i tomt nett.

Nederlands trener Dick Advocaat har allerede fått kjeft for jobben han gjorde mot Tyskland. Det blir sikkert mer å få etter at han plukket ut en av kampens store profiler - unge Arjen Robben etter en time til massiv pipekonsert fra fansen.

2-2: Milan Baros.
2-3: Vladimir Smicer.
LITEN KJEMPE:</B> Kaptein Pavel Nedved ledet Tsjekkia til 3-2-seier etter å ha ligget under 0-2 mot Nederland etter 19 minutter. Da er det lov å være så glad.
1-0: Wilfred Bouma.
2-0: Ruud van Nistelrooy.
2-1: Jan Koller.