- Fantastisk kamp av oss

Halvannen måned før VM i Russland lekte de norske håndballjentene med Danmark i åpningskampen av 4-nasjonersturneringen i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Fantastisk bra kamp fra vår side. Vi har kommet oss veldig den siste uka, smilte keeper Katrine Lunde til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter kampen.

Danmark – Norge 24-33 (7-12)

Pierre de Coubertin, 2.500 tilskuere.

Norges lag: Kjersti Beck, Katrine Lunde, Katja Nyberg 4, Ragnhild Aamodt 2, Randi Gustad 1, Karoline Dyhre Breivang 1, Kristine Lunde 4, Kari Mette Johansen 5, Elisabeth Hilmo 3, Camilla Thorsen 2, Marianne Rokne, Linn-Kristin Riegelhuth 7, Tonje Nøstvold 1, Isabell Blanco 3.

Toppscorer Danmark: Katrine Fruelund 5.

Utvisninger: Danmark 2 x 2 min. Norge 6 x 2 min.

Dommere: Sylvi Borotti og Odyle Marcet, Frankrike.

Hun la ikke skjul på at det var godt å gi Danmark en kilevink foran det som skal skje i St. Peterburg rett innunder jul.

– Det er alltid kjempegøy å slå Danmark. Tror ikke det var de som var dårlige, men vi som var veldig gode i dag. Nesten alt fungerte som vi hadde snakket om på forhånd, sa Lunde.

– Vi fikk skikkelig sving på forsvarsspillet og tettet igjen bakover. Da kommer kontringssjansene akkurat som i dag, tilføyde hun.

Jevnt i fire minutter

Landslagssjef Marit Breivik fikk periodevis se et festfyrverkeri av sjeldent kaliber i hallen som bærer navnet Pierre de Coubertin fredag kveld. Det var i realiteten jevnt bare de fire første minuttene i den franske hovedstaden. Deretter raste de norske jentene fra i målprotokollen – mye takket være bunnsolid forsvarsspill.

Da fikk det heller være at det ble et og annet bomskudd mot det danske målet.

Ved pause sto det 17-12 i norsk favør – og enda mer moro skulle det bli den siste halvtimen.

TOPPSCORER: Linn-Kristin Riegelhuth ble norsk toppscorer mot Danmark med sju mål. Foto: Scanpix
TOPPSCORER: Linn-Kristin Riegelhuth ble norsk toppscorer mot Danmark med sju mål. Foto: Scanpix Vis mer

Bunnsolid keeperspill I innledningen av andre omgang fortsatte leksjonen. Larviks Kari Mette Johansen fikk sjansen på venstrevingen og var ikke snauere enn at hun hamret inn fire mål på fire forsøk.

Ispedd kontringsmål av Elisabeth Hilmo og Katja Nyberg, sto det plutselig 13-22.

Dermed var tonen satt. Ungjentene ville også være med på leken, og da Tonje Nøstvold lurte inn 24-13, så den danske landslagssjefen Jan Pytlick seg nødt til å ta time-out.

Det hjalp noe spillmessig, men de danske jentene klarte likevel ikke å tette luka. Til det var angrepsspillet for lurvete.

I det norske målet avløste i tillegg Kjersti Beck keeperkollega Katrine Lunde, og gjorde en meget god andre omgang.

Perfekt start

Mot slutten av kampen var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Da eksperimenterte Marit Breivik med et offensivt 5-1-forsvar – med Randi Gustad i den fremskutte rollen.

Linn-Kristin Riegelhuth banket inn Norges siste scoring med drøye ti sekunder igjen å spille. Det ødela ikke kvelden at danskene gikk rett i angrep og lurte inn sitt 24. mål etter en norsk forsvarsmiss.

De norske jentene fikk akkurat den åpningen de ønsket seg på turneringen i Frankrike. Marit Breivik & co. er i rute med hensyn til å forsvare fjorårets seier i Paris.

Lørdag er Frankrike motstander i kamp nummer to, mens det hele avsluttes mot Tyskland i Paris søndag kveld.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer