- Fantastisk med Wayne i toppform

McClaren tror United-spissen blir nøkkelen.

Landslagssjef Steve McClaren mener en Wayne Rooney i form kan være den avgjørende brikken for Englands deltakelse i neste års EM.

Rooney har vist god form under sesongoppkjøringen med Manchester United, og McClaren mener at spissen har tatt spillet sitt til et nytt nivå.

- Det er fantastisk å se Wayne komme tilbake i toppform. Jeg snakket med Sir Alex, og han fortalte meg om formen til Rooney. Det ser bra ut. Han er en viktig spiller for oss, forteller treneren.

England har kniven på strupen i EM-kvalifiseringen. Det ligger på fjerdeplass i gruppe E, tre poeng bak Kroatia på første- og Israel på annenplass.

- Noen ganger må vi gå gjennom tøffe perioder. I tider som dette gjelder det å ha tro på seg selv, tro på hva vi gjør og på hva vi kan få til, sier McClaren.

McClaren tok over som landslagstrener etter Sven-Göran Eriksson i 2006. Dersom han ikke tar England til EM, kan han regne med at engasjementet blir kortvarig. England har ikke gått glipp av et stort mesterskap siden 1984.

Fotball-EM 2008 går av stabelen i Sveits og Østerrike.

(NTB)

PÅ HUGGET: Wayne Rooney har vært Uniteds beste spiller i oppkjøringen, og blir en nøkkelspiller både for Manchester United og England. Foto: REUTERS
PÅ HUGGET: Wayne Rooney har vært Uniteds beste spiller i oppkjøringen, og blir en nøkkelspiller både for Manchester United og England. Foto: REUTERS Vis mer
<B>GLAD FOR ROONEYS FORM:</B> Steve McClaren har snakket med Sir Alex.