- Fantastisk norsk støtte

Arvesen takker fansen.

Kurt Asle Arvesen var rørt til tårer da det ble klart at lagkameraten Carlos Sastre ville vinne Tour de France lørdag. Søndag takket han for all støtte fra alle nordmennene som har fulgt rittet rundt løypa.

Kurt Asle Arvesen ble historisk da han vant den 11. etappen i årets ritt. Det var hans første etappeseier i Touren. I tillegg fikk han oppleve å sykle på samme lag som vinneren, spanieren Carlos Sastre.

Det danske CSC-laget har dominert årets Tour-utgave, og de fikk også vinneren av ungdomstrøya i Andy Schleck. Selvsagt vant de lagkonkurransen også.

Arvesen har vist fram sine glitrende egenskaper som hjelperytter. Flere ganger har han tauet feltet fra front. Ikke minst på klatreetappene.

Det har de norske tilskuerne rundt løypene satt pris på.

- Det var helt enorm og fantastisk å komme inn på Champs-Élysées med alle de norske flaggene rundt omkring. Slik har det vært under hele Touren. Støtten har vært helt fantastisk, sa Arvesen til TV 2 søndag.

Mannen fra Eresfjord i Romsdal er tredje nordmann som har hjulpet sin kaptein til seier i Tour de France etter Atle Kvålsvoll (vinnerlaget til Greg LeMond i 1990) og Steffen Kjærgaard (vinnerlaget til Lance Armstrong i 2000 og 2001).

(NTB)

POPULÆRT: Også i år har det vært flust av norske flagg langs løypene i Tour de France. Det setter Kurt Asle Arvesen pris på. Foto: AP/SCANPIX
POPULÆRT: Også i år har det vært flust av norske flagg langs løypene i Tour de France. Det setter Kurt Asle Arvesen pris på. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
STOR CSC-DAG: Etter tre ukers blodslit kunne endelig Arvesen og CSC-laget puste ut og feire Carlos Sastres sammenlagtseier i dag.