Fantastisk opphenting av Arason og City

Arni Gautur Arason debuterte da Manchester City leverte en fantastisk opphenting og slo Tottenham i omkampen i FA-cupens 4. runde onsdag kveld.

Tottenham ledet 3-0 ved pause, uten at den tidligere Rosenborg-keeperen kunne lastes for målene.

Med en mann mindre i hele 2. omgang snudde City til 4-3, og er dermed klar for 5. runde der de møter erkerival Manchester United.

Den islandske landslagskeeperen Arason fikk spille bare fordi landslagskeeper David James var uaktuell til kampen.

Sjanseløs

Tottenham så ut til å avgjøre alt i første omgang. To minutter var spilt da Ledley King skjøt fra hjørnet av 16-meteren og i Arasons motsatte vinkel på White Hart Lane.

Etter 19 minutter var Robbie Keane iskald mot islendingen fra kloss hold. Og to minutter før pause satte Christian Ziege det som alle trodde var nådestøtet med et hardt og velplassert frispark.

Og for å gjøre tingene verre for City, Arason og manager Kevin Keegan: Før pause hadde Nicolas Anelka hinket av banen med skade etter 27 minutter, mens Joey Barton fikk rødt kort for usportslig oppførsel.

Tilbake med ti mann

Men med en mann mindre startet gjestene fra Manchester friskt etter hvilen. Sylvain Distin reduserte til 1-3 etter tre minutter.

Arason gjorde sitt for å holde City inne i kampen. Etter 55 minutter fistet han et frispark fra Ziege i tverrliggeren. Også returen fra Gustavo Poyet tok islendingen seg av i en svært underholdende kamp.

Fem minutter senere reduserte Paul Bosvelt til 2-3, og gjestene var med igjen. Og ti minutter før slutt var det balanse da Shaun Wright-Phillips utlignet til 3-3 - alle Citys scoringer med en spiller mindre!

Bare tre minutter før hadde Arason reddet ypperlig på headingen fra Poyet. Og på overtid satte innbytter Jonathan Macken inn vinnermålet for City, til sjokk for hjemmefansen.

Arason, som fikk kontrakt med City ut sesongen, satt for øvrig på benken da den første kampen endte 1-1. City ledet 1-0, men den danske keeperen Kevin Stuhr-Ellegaard var uheldig på et hjørnespark og ga Tottenham omkamp.

(NTB)