Fantastisk opphenting

Suzann Pettersen og resten av det europeiske laget fikk en marerittaktig start på årets Solheim Cup i golf, men reiste seg mesterlig.

Europas kaptein Catrin Nilsmark plasserte Suzann Pettersen i par med Annika Sörenstam på den første runden med såkalte «foursomes».

Det var lenge ingen videre suksess. Verken stjernespiller Sörenstam eller Pettersen fikk skikkelig sving på spillet, og kom på hæla fra start mot Michele Redman og Laura Diaz.

Halvveis på runden ledet de amerikanske jentene med fire hull, men så begynte ting å stemme for Sörenstam og Pettersen.

Etter 16 spilte hull var stillingen uavgjort, og på hull nummer 17 hentet Suzann Pettersen frem en stjerneputt.

Fra seks meter trillet hun ballen i hullet – og det var neppe fritt for at tankene gikk tilbake til Solheim Cup i svenske Barsebäck for to år siden. Også da prikket Pettersen inn en uhyre lang putt.

Alt snudde

På det 18. hullet sikret Pettersen og Sörenstam seieren i kampen og ett viktig poeng for Europa.

Dermed startet Suzann Pettersen årets Solheim Cup akkurat slik hun avsluttet i Barsebäck i 2003. Den gang vant hun alle sine kamper.

– Vi gjorde det vi måtte gjøre. Det holdt akkurat, og da er jeg fornøyd, sa «Tutta».

– Vi startet med noen birdies, og avsluttet helt utrolig. Det er fantastisk og så utrolig morsomt, supplerte parkamerat Annika Sörenstam.

Fikk ny tillit

«Tuttas» fantastiske snuoperasjon i spann med Sörenstam var egentlig et godt bilde på den første runden med kamper fredag kveld.

Det som lenge så ut til å bli 3-1 i poeng til USA, ble til slutt 3-1 til Europa.

Bedre kunne det knapt nok startet for kaptein Catrin Nilsmark.

Ved siden av Pettersen og Sörenstam vant Laura Davies og Maria Hjort sin kamp for Europa – høyst overraskende mot meget sterke Nathalie Gulbis og Christie Kerr.

De to øvrige kampene endte med poengdeling – og dermed et halvt poeng til hvert av kontinentene.

En ekstra fjær i hatten til Suzann Pettersen var det for øvrig at kaptein Nilsmark valgte å benytte henne også i den andre serien med kamper.

 (ANB)