Fantastisk rekord av Ndure

Slettet nok en Geir Moen-rekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jaysuma Saidy Ndure satte en fantastisk norsk rekord med 19,89 sekunder da han gikk til topps på 200 meteren i Grand Prix-finalen i Stuttgart søndag.

Han slettet dermed Geir Moens rekord på 20,17 fra 1996.

Ndures trener Olav Magne Tveitå var ikke tilstede da Ndure løp rekordløpet i Stuttgart i dag, men fikk det overført på mobilen.

- Han gjorde det han skulle gjøre. Han fikk et par meters forsprang ut av svingen. Så skulle han holde på ledelsen, og det så ut som han økte den også, sier Tveitå til Dagbladet.no.

Utklassing

Ndure hadde 20,25 som personlig rekord før kjempeløpet, der han hadde kommandoen fra start. Han utklasset konkurrentene og vant med nærmere fem-seks meter.

- Alt stemte. Det var helt rått og et utrolig flott løp. Han fosset gjennom svingen og hadde en ledelse da han kom ut på oppløpssiden. På de siste 100 meterne var han ikke truet. Han var i en klasse for seg og viste det ved å utklasse amerikaneren Wallace Spearmon, som har vært den beste 200-meterløperen etter VM, sa sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund, Ketil Tømmernes, til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer