Fantastisk rekord av Ndure

Slettet nok en Geir Moen-rekord.

Jaysuma Saidy Ndure satte en fantastisk norsk rekord med 19,89 sekunder da han gikk til topps på 200 meteren i Grand Prix-finalen i Stuttgart søndag.

Han slettet dermed Geir Moens rekord på 20,17 fra 1996.

Ndures trener Olav Magne Tveitå var ikke tilstede da Ndure løp rekordløpet i Stuttgart i dag, men fikk det overført på mobilen.

- Han gjorde det han skulle gjøre. Han fikk et par meters forsprang ut av svingen. Så skulle han holde på ledelsen, og det så ut som han økte den også, sier Tveitå til Dagbladet.no.

Utklassing

Ndure hadde 20,25 som personlig rekord før kjempeløpet, der han hadde kommandoen fra start. Han utklasset konkurrentene og vant med nærmere fem-seks meter.

- Alt stemte. Det var helt rått og et utrolig flott løp. Han fosset gjennom svingen og hadde en ledelse da han kom ut på oppløpssiden. På de siste 100 meterne var han ikke truet. Han var i en klasse for seg og viste det ved å utklasse amerikaneren Wallace Spearmon, som har vært den beste 200-meterløperen etter VM, sa sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund, Ketil Tømmernes, til NTB.

Olav Magne Tveitå var ikke overrasket over at Ndure fikk full klaff på 200 meter, som har vært den prioriterte distansen denne sesongen.

TO REKORDER PÅ TO DAGER: Jaysuma Saidy Ndure løp inn til ny 100-metersrekord i går. I ettermiddag slettet han Geir Moens 200-metersrekord. Foto: AP/Scanpix
TO REKORDER PÅ TO DAGER: Jaysuma Saidy Ndure løp inn til ny 100-metersrekord i går. I ettermiddag slettet han Geir Moens 200-metersrekord. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Vi har trent veldig bra på 200 i år, så det er nesten mer overraskende at det gikk så bra på 100 meter i går. Vi hadde et håp om at han skulle under 20 sekunder på 200 meter i år, og det klarte han jo i dag, sier Tveitå.

- Hvor mye raskere kan han bli på 200?

- Han fikk ut veldig mye i dag. Jeg håper han kan bli enda bedre med mer trening, sier Tveitå.

Rekord også i går

I går satte Jaysuma Saidy Ndure norsk rekord på 100 meter med 10,06 sekunder. Da forbedret han sin egen rekord fra tidligere i år med ett hundredel.

Geir Moen hadde også hundremetersrekorden på 10,08, helt til Ndure senket den til 10,07 i august i år.

Fantastisk rekord av Ndure
REKORDEN RØK: Geir Moens norske rekord på 200 meter ble knust i dag.
SOM PLANLAGT: 200 meter har vært distansen Ndure har satset på i år.