Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fantastisk revansj

Thorstein Helstad skyter seg mot toppscorertittelen og Brann er tilbake i gullkampen i Tippeligaen. - Det er ingen grunn til å gi opp gullkampen mot RBK, sier Helstad etter to fulltreffere i Molde.

- En fantastisk revansj. Vi vant også over Norges Fotballforbund i dag. Denne kampen skulle aldri ha vært spilt. Vi vant jo sist også. Det var merkbart i garderoben at noe spesielt sto på spill idag. Vi kom hit for å forsvare en seier vi allerede hadde vunnet. Det ga oss ekstra tenning, sier Helstad etter tidenes første omkamp i Tippeligaen - som endte 1-3

«Frekkis»

Odelsgutten fra Helstad gård i Hedemark har 300 mål jord som venter. Selv er han mest opptatt av å score mål i Tippeligaen. Hittil er det blitt 13 - tre mer enn i hele fjorårssesongen. Nå sikter han mot å bli toppscorer i Tippeligaen.

- Det hadde vært moro å bli toppscorer. De målene jeg har på Helstad gård får vente. Som spiss i Brann kreves det at jeg skal score mål. Jeg føler jeg har den nødvendige roen når sjansene byr seg, sier Helstad, som kom gratis til 1-0 og lagde 3-1 med en «frekkis».

Forbannet

Helstad var i likhet med hele Brann forbannet på Norges Fortballforbund, som berammet omkamp etter Roy Helge Olsens dommertabbe i Molde 9. juli (1- 0 til Brann). Nå kan omkampen være et sterkt bidrag til at Helstad blir toppscorer. I den annullerte kampen scoret han ikke.

- Litt gøy om det går slik, men jeg står fast på at det var en tabbe av forbundet å sende oss til Molde en gang til, sier Helstad.

Viste klasse

Særlig på 3- 1-scoringen viste Helstad klasse. Han stjal ballen fra Fostervold, slo tunnel på dos Santos og scoret iskaldt på Bakke etter å ha rykket fra alle. Den scoringen fikk Brannfansen til å synge «tusen takk for omkamp» resten av forestillingen.

Thorstein Helstad leser i avisene at proffklubber utenlands jakter på ham. Det har han et avslappet forhold til.

- Jeg vet ikke mer enn det som står i avisene. Hvis alt ligger til rette for det, er jeg klar til å flytte på meg. Samtidig stortrives jeg i Brann og Bergen, sier han.

Til vanvidd

Trener Teitur Thordarson kan bare håpe han får beholde storscoreren. Han tror bare man har sett starten av noe stort fra hedemarkingen.

- Han drev Molde til vanvidd med sine raid - og har på ingen måte fått ut det potensialet han har, sier han.

Og mente rettferdigheten seiret i Molde:

- Vi spilte taktisk meget klokt. Måten vi gjennomførte kampen, styrker meg i troen på at vi kan ta igjen RBK, sier Thordarson.

PS: Thorstein Helstad kan bli Branns første toppscorer siden «Pesen» ble det i 1962!

MOT TOPPEN: Thorstein Helstad sikter mot toppscorertittelen i Tippeligaen. I går lurte han Molde-keeper Knut Anders Fostervold to ganger, og er oppe i 13 mål så langt i sesongen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media