Fantastisk Shampo

LOS ANGELES (Dagbladet.no): New York Islanders-Columbus 5-7. Espen Knutsen spilte sitt livs beste NHL-kamp og var isens dominerende spiller da Columbus slo Islanders i natt. Shampo noterte seg for fire poeng.

Fire poeng i én kamp er klubbrekord for Columbus. Og er en prestasjon som blir lagt merke til i NHL. Shampo har også den fjerde lengste aktive rekka med poeng i NHL (seks kamper på rad), bare bak Theo Fleury hos New York Rangers og to St. Louis-spillere.

Espen scoret utlikningsmålet allerede etter tre minutter av første periode, på stillingen 1-0 til Islanders.

- Jeg får pucken i god posisjon og skyter. Skuddet blir reddet og jeg er litt heldig som får returen, som jeg scorer på, sier en lykkelig Espen til Fox Sports New York.

Deilig

Det er en beskjeden beskrivelse av et vakkert mål. For nordmannen styrte overtallsspillet og spilte vegg med Petteri Nummelin før han fyrte av et skudd fra sju meters hold. Pucken traff forsvareren Zdeno Chara og kom tilbake til Espen som feide inn returen med et rapt håndleddsskudd.

- Deilig å score, sier Vålerenga-gutten.

Og seinere i kampen klistret Shampo tre målgivende pasninger på måltavla i Nassau Coliseum på Long Island:

3-3-målet: Shampo er sjef i overtall og spiller fram og tilbake med Geoff Sanderson. Espen sender en forløsende pasning fra bak mål, som treffer skøyta til Steve Heinze og havner hos Sanderson som putter pucken i åpent mål.

4-4-målet: Nok et overtallsmål der Shampo er geniarkitekten og viser enorm spilleforståelse. Espen spiller fram Petteri Nummelin som fyrer av fra ti meters hold.

Skuddet blir reddet men returen spretter rundt i målområdet. Shampo og Steve Heinze kan begge score, men Heinze kaster seg foran.

5-6-målet: Shampo skaper målet da han stjeler pucken på offensiv blålinje og sender en lynkjapp pasning til Sanderson som står helt åpen rett foran mål. Sanderson snur seg og knaller inn det avgjørende målet tre minutter før slutt. Takket være Shampos blikk.

Kjempekamp

- En kjempepasning av Espen og jeg bare scoret, sier Columbus' toppscorer. - Espen er veldig god om dagen. Han er veldig viktig for laget, fortsetter Sanderson.

Og kampens store spiller var Shampo med sine fire poeng. Fox Sports' tv-kommentatorer hadde nordmannen som diskusjonstema gjennom hele kampen, og var imponerte.

- Kjempekamp av Shampoo. Han har utrolige ferdigheter og tåler en trøkk. Ikke rart han er helt i Norge, sier Fox Sports' Joe Micheletti.

Og legger til:

- Hadde han vært amerikansk hadde han hett Warren Beatty, eller filmstjerne-Shampo, så bra han ser ut.

Juleskinke

Espen var også nær flere poeng, både som målscorer og pasningslegger. I slutten av første periode var han helt alene med keeper, men klarte ikke å lure John Vanbiesbrouck. Og Geoff Sanderson ble foret med minst tre Shampo-pasninger han burde scoret på.

- Vi spiller godt i overtall der vi scorer tre mål. Jeg er glad. Det går bra om dagen, ler en fornøyd Shampo.

Andre Blue Jackets-helter i natt var Serge Aubin (to mål, en målgivende) og Geoff Sanderson (to mål, en målgivende). Og da gjorde det ikke noe at keeper Ron Tugnutt spilte elendig.

Og dermed kunne Shampo sette seg på flyet hjem til Columbus og juleskinke med to poeng i bagen.

  • Neste Columbus-kamp: Andre juledag, borte mot topplaget St. Louis.
  • Shampo fikk -1 i +/- statistikken.
  • Shampo har notert seg for fire mål og 14 målgivende pasninger denne sesongen.
BEST: Shampo Knutsen spilte sin livs bestekamp noen gang i natt.