Fantastisk snuoperasjon av Rosenborg mot Vålerenga

0-2 ble til 3-2-seier.

• Rosenborg - Vålerenga 3-2 (2-2)

(Dagbladet): Etter en målrik 1. omgang ble det en rolig 2. omgang på Lerkendal. Bare Tomas Malec fant veien til nettmaskene etter hvilen og sikret dermed trønderne tre viktige poeng i medaljekampen.

Rosenborg gikk ut i hundre hjemme mot Vålerenga. Pål-Andre Helland dro seg inn i banen og fyrte av like utenfor. Bare minutter senere steg fyrtårnet Tomas Malec til værs og headet ned i bakken. En vanvittig redning av Michael Langer hindret scoring. På den påfølgende corneren møtte østerrikeren igjen i aksjon. Også denne gangen fikk han en hånd på avslutningen.

Utrolig nok var det Vålerenga som tok ledelsen. Ghayas Zahid sendte i vei en vakker stikker, og alene med keeper bommer Vidar Örn Kjartansson sjeldent. Det gjorde han ikke denne gangen heller.

VIF-spissen scoret dermed sitt 25. seriemål denne sesongen. Reprisen viste også at linjemannen gjorde helt rett i å holde flagget nede.

Frisk Helland Vålerenga fortsatte å være effektive. Herman Stengel traff godt med et innlegg og inne i feltet hadde Niklas Gunnarsson løpt seg fri. Vålerenga-backen stanget inn 0-2 bak Daniel Örlund på halvdistanse.

Rosenborg så ikke til å la seg knekke av de to baklengsmålene, og fortsatte i stedet med sitt offensive finspill. Etter 26 minutter ga det utteling. Mike Jensen sendte Pål Andre Helland alene med keeper med en lekker pasning. Den tidligere Hødd-spilleren gjorde ingen feil og reduseringen var et faktum.

 RBK-JUBEL:  Rosenborg slo Vålerenga 3-2 etter å ha ligget under med to. Pål Andre Helland scoret ett av målene.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RBK-JUBEL: Rosenborg slo Vålerenga 3-2 etter å ha ligget under med to. Pål Andre Helland scoret ett av målene. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

På overtid i den første omgangen kom utlikningen. Jonas Svensson fant Mikael Dorsin på den bakre stolpen. Svensken knuste Iqbal i duellen og sørget for 2-2 til pause.

Matchvinner Malec Omgang nummer to ble ikke like målrik. Det tok over 20 minutter før noen av lagene produserte noen store sjanser. Men da Rosenborg gjorde det - var det til gjengjeld en kjempesjanse.

Morten Gamst Pedersen fikk stå helt alene på fem meter. Den tidligere Blackburn-profilen sendte avgårde en god heading. Langer i VIF-buret var med på notene og leverte en praktredning.

Bare minutter senere var det lite han kunne gjøre. Tomas Malec møtte et Gamst Pedersen-innlegg perfekt og styrte inn sitt fjerde Tippeliga-mål for trønderne.

RBK fikk flere gode kontringsmuligheter mot slutten, men klarte aldri å punktere kampen. Heldigvis for de hvitkledde klarte ikke Vålerenga å bryte gjennom RBK-forsvaret de siste minuttene.