Fantastisk snuoperasjon reddet Rosenborg

En fest av en 2. omgang sikret Rosenborg tre poeng mot Start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg - Start 3-2

LERKENDAL (Dagbladet): En scoring av 17 år gamle Kristoffer Ajer på overtid kunne ikke redde Start - men det pyntet på resultatet.

For etter å ha ligget under i hele første omgang, reiste Rosenborg seg til de grader i andre omgang.

- Vi ble litt preget av målet imot, men så var det bar et spørsmål om tid, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

Helland tilbake Pål Andre Helland er endelig skadefri og ble kastet innpå de siste 45 minuttene for et Rosenborg-lag som før pause hadde slitt med å få hull på Start-forsvaret. Det betalte seg umiddelbart.

Helland skjapte sjanser på løpende bånd, og etter 16 minutter på banen hadde han sørget for å få Robert Sandnes utvist.

Da hadde Starts venstreback vært for sent inne i tre taklinger og dommer Svein-Erik Edvartsen var sikker i sin sak da han dro opp det andre gule etter 61 minutter.

Resten av omgangen handlet alt om Rosenborg. De presset og presset, skapte sjanser på løpende bånd og sikret en fullt fortjent seier.

- 2. omgangen var helt rå, sa Pål Andre Helland rett etter kampslutt.

Revansjerte straffebom 2-1-målet måtte komme til slutt, men det lot vente på seg til det 74 minutt da Alexander Søderlund headet ballen vakkert i krysset. Det skjedde bare halvannet minutt etter at samme mann hadde bommet på straffe etter å ha blitt felt selv.

Den revansjen smakte nok ekstra godt for Rosenborgs toppscorer som tok rimelig av i jubelen.

Etter dette hadde ikke Starts 10 menn mye å komme med. Rosenborg hadde fått opp tempoet i spillet sitt og fortsatte å skape det som var av sjanser.

3-1 kom fire minutter før slutt da Mike Jensen gjorde et herlig forarbeid før han slo ut til innbytter Liam Henderson. Skotten var rolig og satte ballen sikkert i nettaket.
Start reduserte riktignok på en overgang i siste sekund på en overgang som Kristoffer Ajer, men seieren var ikke truet.

Start gode før pause Men det var Start som begynte best på Lerkendal i dag og tok ledelsen allerede etter fire minutter. Holmar Ørn Eyjolfsson klarerte for dårlig med venstrefoten, Start overtok ballen og spilte over mot venstre.

Der fikk Espen Børufsen tid til å legge ballen til rette, sikte og plassere ballen ned i høyre hjørne.

Et vakkert skudd, og Start hadde fått den åpningen de drømte om.

Resten av 1. omgang spilte Mons  Ivar Mjeldes menn smart. De låste av Rosenborg høyt i banen og hindret trønderne i å sette i gang spill bakfra. Midtstopperne fikk ikke tid og rom til å sette fart med ball, og da ble det mye langt. Mellomrommet som oppstod ble for sjelden og for dårlig utnyttet av Rosenborg-spillerne.

Kåre Ingebrigtsens menn skapte nesten ikke sjanser i den første omgangen.

Mike Jensen og Tobias Mikkelsen hadde hvert sitt brukbare skudd, mens Alexander Søderlund kunne fått en kjempesjanse om han hadde holdt seg på beina rett foran mål to minutter før halvtid.

Men etter pause snudde det altså fullstendig og RBK-seieren kunne blitt mye større med litt mer presisjon foran mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer