- Fantastisk, Solskjær!

MANCHESTER (Dagbladet): - Gi Solskjær en sjanse og han scorer. Han er en fantastisk spiller og kunne ikke valgt et bedre tidspunkt for å score sitt mål nummer 100, sa Alex Ferguson etter serieåpningen i går.

Ole Gunnar Solskjær fikk et nytt løft på fansens heltestige, løftet cirka tre tonn bekymringer fra skuldrene til United-boss Alex Fergusons , og scoret seg rett inn i hjertet på de 67645 tilskuerne på Drømmenes teater i går ettermiddag.

1- 0 og matchvinner. For gud vet hvilken gang kom han fra benken og scoret: ManUs desidert mest effektive spiller. Igår scoret han sitt 100. mål for United, og tok steget inn blant de aller største.

- Jeg var litt usikker på om jeg sto i offside, så jeg var spent på hva dommeren ville dømme, sier Solskjær selv.

Og sjefen sjøl smilte som ei sol, etter å ha gått til pause med utseende som et lokalt tordenvær. Hva han fortalte spillerne i pausen vet vi ikke. Og det samme kan det være, for det egner seg sikkert ikke på trykk.

- Siktet han ikke godt? Vi ropte alle at han bare skulle kline til, sa Ferguson om nordmøringens kalde avslutning.

Men han sa ingenting om hvorfor Solskjær ikke stilte fra start.

- Ferguson tok meg til side i morges og fortalte at jeg startet på benken. Det er jeg vant til, sa Solskjær. Etter kampen sa Ferguson «well done» til kristiansunderen.

- Jeg må bare fortsette å score mål. Da blir det vanskelig for sjefen å sette meg ut av laget, sa Solskjær.

Nye formasjoner

Seiersjubelen satt langt inne. Sir Alex stilte som vanlig med nytt mannskap og nye formasjoner: Bråkebøtta Keane på topp! - sammen med van Nistelrooy:

- That's a new one, kommenterte kollegene på pressetribunen.

Men det hjap ingenting. Verken Keane eller Veron, Butt, Becham og Giggs på midtbanen så ut til å ha kommnet seg etter onsdagens sjokktap i Ungarn. Det måtte en utvist West-Bromwich-spiller og Ole Gunnar Solskjær til for å få hull på byllen 14 minutter før slutt: En typisk Solskjær-scoring, løp inn fra venste, Beckham-ball løftet over forsvaret og landet på Solskjærs føtter på 13-14 meter, to skritt - og pang!

Helvetesuke

Og Alex Fergusons helvetesuke var over:

  • Roy Keane-bråket, og en kommende rettssak om slaktet av Alfie Håland.
  • 350 millioner kroner mannen Rio Ferdinands skade.
  • Fabien Barthes skade, Wes Browns skade.
  • Sjokktapet for Zalaegerszag i Champions league-kvalikken.

Ikke rart Ferguson var blid etterpå:

- Det var kokende varmt her i dag, og det tok hardt på spillerne. Men de ga aldri opp, sa sjefen.

I første omgang skjedde nesten ingenting, bortsett fra noen strålende Veron-pasninger og et halvhjertet skudd fra Roy Keane og noen halvsjanser for Giggs, Butt og Beckham. Omgangens høydepunkt var da Nicky Butt måtte skifte overdel, til stor glede for (det kvinnelige?) publikum.

Hardtjobbende West Brom stilte med fem mann bak og ga ikke ManU rom. Det gikk en halvtime før Bromwich var i nærheten av Uniteds mål og ytterligere tre minutter før Uniteds første sjanse.

Og tragedien så ut til å fortsette: Giggs bommet på mål, Butt bommet på ballen - og United-presset økte.

Sultne tigre

Etter pause kom United ut som sultne tigre. Og Solskjær varmet opp. Og etter 59 minutter ble Juan Veron vinket av banen og Ole Gunnar Solskjær inn: Og stadion eksploderte, fansen var drittlei av å se et tafatt, ineffektivt og nølende United lage problemer for seg selv. Dramatisk ble kampen likevel. Fire minutter etter Solskjærs entre, ble West Broms Derek McInnes utvist, etter to raske gule kort.

Og så begynte bombardementet: 68. min: Solskjær-skudd forandret retning og går like over. 69. min: Nesten selvmål av en Brom-forsvarer. 70.min: O'Shea serverer ballen til en Brom-spiller med fri bane til mål, men løper ham opp, serverer Giggs og ny stor Unitedsjanse. 72. min: Sholes byttes inn for Neville, enormt United-press. 76 min: Ferguson gambler og bytter også ut den andre backen, Silvestre, inn kommer Forlann: Her skal det angripes. 77. min: Ole Gunnar Solskjær scorer! Og stadion eksploderer. 83. min: Ny Solskjær-kanon blokkeres, etter retur fra keeper. 89. min: Solskjær serverer van Nistelrooy på fem-meteren, men nederlenderen er bare en skygge av seg selv og skyter høyt over.

Nedrykkskandidat

Seier og tre poeng, altså - som alle ventet. Men West Bromwich er ikke noe topplag, for å si det mildt. Tvert imot: de tippes rett ned igjen. Men West Bromwich-manageren Gary Megson var allikevel så raus i går at han skrøt av Solskjær:

- Det var en fantastisk avslutning, sa han om vinnermålet.

FORTJENTE GRATULASJONER: Kaptein Roy Keane, spisskollega Ruud van Nistelrooy, John O'Shea og Ryan Giggs kunne lettet gratulere verdens beste reserve Ole Gunnar Solskjær etter scoringen.