- Fantastisk stemning her

Bengt Sæternes koste seg i Brann-debuten.

(Dagbladet.no, Brann-Sogndal 2-1): Med velkjente Brann-forventninger skrudd i taket, var ikke jobben enkel for debutant Bengt Sæternes. Men etter fotball på kladdeføre i 85 minutter, kom debutantens store sjanse til å presentere seg for det sjåvinistiske hjemmepublikummet.

Anledning: frispark. Distanse: 17 meter. Utførelsen: knallhard boingskru i mål via stanga. Resultat: vinnermålet mot Sogndal.

- Det var deilig, men det viktigste er at vi tok tre poeng, sier Sæternes til TV2.

Nestenran

For det var tre poeng Sæternes sikret i dag. Tre svært viktige poeng i Branns Royal League-jakt. Men selv om hjemmelaget fortjente alle poengene de kunne få i dag, var Sogndal svært nære å rane med seg poeng.

Robbie Winters ga Brann ledelsen i første omgang, og etter pause handlet det kun om Brann og sjansesløsning. Etter en heading i tverrliggeren fra Håvard Flo etter ni minutter, var nemlig ikke Sogndal nær Brann-målet. Før det smalt fra deilig kald augustluft etter 74 minutter.

Ole Hjelmhaug slo et frispark fra drøye 40 meter mot mål. Og det er nettopp det som er poenget. For selv om distansen er lang, så kan det lønne seg å få ballen på mål. Da kan det jo faktisk bli scoring.

- Enorm moral

Unggutten Børre Steenslid kastet seg fram på det lange frisparket, men bommet på ballen - heldigvis. For spretten ble for lei for Brann-keeper Håkon Opdal og ballen snek seg inn til en svært flatterende utlikning.

Men takket være Bengt Sæternes tok Brann de poengene de fortjente, selv om Sogndals Raoul Koukaou traff treverket på overtid.

- Det vitner om enorm moral at vi ikke mister trua og kommer tilbake. Selv om vi er litt heldige på slutten der, sier Mons Ivar Mjelde og tenker på Koukaous tretreff.

- Men kampen sett under ett, vinner vi fortjent, skynder Mjelde å tilføye.

- Fantastisk stemning

Om debutanthelt Sæternes har Mjelde bare positivt å si.

- Han mangler litt kamptrening, men viser fram ekstremferdigheter.

Sæternes selv innrømmer at han har mer å gå på, noe som bør love godt for Brann-høsten.

- Det var tungt og rustent.

Og om hvordan det er å spille for Brann:

- Fantastisk stemning her. Jeg gleder meg til fortsettelsen, Brann har et stort potensiale.

DEBUTANT: Bengt Sætrenes ble matchvinner i debuten. Til venstre ses Raoul Koukaou.