EM-fantasy

Fantasy-krise: - Dette må du gjøre

Med favoritter som Frankrike og Nederland hodestups ut av EM står mange igjen med bare noen få spillere. Her får du tipsene du trenger for å holde hodet over vann.

JUBLER: Raheem Sterling har herjet for England så langt under EM, og kan være redningen til ditt fantasy-lag. Foto: Reuters
JUBLER: Raheem Sterling har herjet for England så langt under EM, og kan være redningen til ditt fantasy-lag. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Åttedelsfinalene sto for flere enorme overraskelser, og populære spillere fra Nederland, Portugal og Frankrike er nå ute av mesterskapet.

Det betyr at spillere som Cristiano Ronaldo, Memphis Depay, Denzel Dumfries og Karim Benzema ikke kan brukes videre.

Fantasy-managere må dermed se seg etter nye valg, fra land man tidligere ikke har hentet fra.

Lagene som fortsatt er med i turneringen er Sveits, Spania, Belgia, Italia, Tsjekkia, Danmark, England og Ukraina. Det gir følgende kamper:

Wildcard?

Mange vurderer å bruke sine «villkort», særlig etter Frankrike og Nederlands exit, som mange har bygget sine lag rundt.

Det kan derfor være gunstig å utløse de frie byttene nå, for å stille et 15-mannspillende lag for å ruste deg opp mot resten av sluttspillet.

Dagbladet har derfor forsøkt å sette opp en tropp, som skal gi deg de beste forutsetninger for kvart, semi og finale.

Byttene man gjør nå handler mye om å forsøke å forutse hvilke individuelle spillere som kan gjøre det bra, men også hvilke land som går videre.

Det er veldig greit å ikke sitte med fem Tsjekkere, dersom de skulle ryke ut mot Danmark.

DRISTIG: Denne dommeren valgte en noe uvanlig fremgangsmåte. Video: Rødt Kort Vis mer

De to største favorittene denne runden er Spania og England. Disse to kan potensielt også møtes i en finale og et lag bygget rundt disse to landene kan være en idé man kan vurdere.

Samtidig må man spe på fra de andre lagene, slik at man unngår å plutselig stå igjen med bare noen få spillere om det skulle skje flere «bomber».

Nytt for kvartfinalene er at du nå kan ha fem spillere fra hver nasjon. Det åpner opp for å spille enda flere representanter fra de «viktige» lagene.

Laget Dagbladet foreslår, med utgangspunkt i TV 2 og NRK sin variant er følgende:

Keeper:

Jordan Pickford: Everton-keeperen er det mest åpenbare valget akkurat nå. England har ennå ikke sluppet inn mål dette mesterskapet, og har en «behagelig» vei videre i turneringen, dersom de skulle avansere.

Forsvar:

Joakim Mæhle: Har briljert de siste kampene for danskene, og ingenting tilsier at han ikke kommer til å fortsette å herje for danskene.

Leonardo Spinazzola: Italia-backen har vært en åpenbaring dette mesterskapet, og er den forsvarsspilleren med flest fantasy-poeng i EM. For 5.7 millioner får du en meget god deal.

Luke Shaw: Kanskje Englands beste spiller dette mesterskapet. Manchester United-spilleren har herjet for England, og er en «no-brainer»

Thomas Meunier: En av to spillere fra Belgia på dette laget. Med Meunier vet du hva du får. En bunnsolid forsvarsspiller som også er målfarlig.

GRYENDE FORM: Luke Shaw var involvert i begge scoringene til Three Lions sist. Foto: Reuters
GRYENDE FORM: Luke Shaw var involvert i begge scoringene til Three Lions sist. Foto: Reuters Vis mer

Midtbane:

Raheem Sterling: Kan argumenteres for at Sterling har vært enda et hakk opp fra Shaw dette mesterskapet. Uansett, Manchester City-spilleren har scoret tre mål for «Three Lions» og vist fin form.

Pablo Sarabia: Notert seg for to scoringer dette så langt og er viktig i det offensive spillet til Spania. Ligger i tillegg på en fin pris til 7.7 millioner.

Ferrán Torres: Enda en spansk angrepsspiller som er verdt å holde øye med. Har scoret i de to siste kampene for spanjolene.

LURING: Pablo Sarabia og Spania-spillere kan være smart å rydde plass til. Foto: AP
LURING: Pablo Sarabia og Spania-spillere kan være smart å rydde plass til. Foto: AP Vis mer

Angrep:

Romelu Lukaku: Står med solide tre scoringer så langt i mesterskapet, og man venter egentlig bare på at Inter-spilleren på alvor skal begynne å banke inn mål for Belgia i sluttspillet.

Harry Kane: Litt rufsete start for engelskmennenes største stjerne. I forrige kamp mot Tyskland viste han glimt av storhet, og fikk med seg sin første scoring i mesterskapet.

Patrik Schick: Spilleren som kanskje har overrasket mest i EM. Har vist seg å være en målgarantist, og står med fire mål så langt, bare Cristiano Ronaldo har flere. På lørdag spiller Tsjekkia kvartfinale mot Danmark.

DE UTVALGTE: Dagbladet sender følgende mann ut i kvartfinalene. Foto: EM-mananger/Skjermbilde
DE UTVALGTE: Dagbladet sender følgende mann ut i kvartfinalene. Foto: EM-mananger/Skjermbilde Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer