FANTASY: Vi går gjennom spillerne som leverte i første runde. Er det noen du bør ha? Noen du bør styre unna? Vi ser også nøyere på tre spillere som mange har hentet inn på sitt lag. Er det en fallgruve? Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer Vis mer

Fantasy Premier League: To spillere som har gått under radaren

Se også ukas episode av Fantasy Premier League-programmet Gameweek.

*Se denne ukas episode av Dagbladets Premier League Fantasy-program Gameweek øverst i saken.

Over fem millioner spillere har registrert et lag på Fantasy Premier League. Sesongens første Fantasy-runde ga høy poengsum for flere, med et gjennomsnitt (average) på hele 53 poeng.

Høyest poengsum denne runda var 137, men det er verdt å merke seg at flere spillere i første runde har brukt de såkalte chipsene sine (triple captain og bench boost), slik som lederen.

Fortvil ikke om du ikke klarte å få en høy poengsum denne runda. Husk at du (forhåpentligvis) har satt opp et lag som skal levere over tid. Sitt rolig i båten og spar byttet denne uka om du kan, slik at du får to gratis bytter neste runde.

Tre av spillerne som leverte scoring denne runda var de defensive midtbanespillerne Ruben Neves (5,1), Jorginho (5,1) og N'Golo Kanté (5,0), noe som har gjort at mange har hentet dem til sine respektive lag.

Wolves-spiller Ruben Neves har fått hele 322 000 nye eiere etter en scoring og en assist mot Everton. Men er det egentlig en spiller du bør ha på laget? I Gameweek-episoden øverst i artikkelen ser vi nærmere på statistikken til de tre nevnte spillerne. Kanskje du blir overrasket.

I programmet ser vi også nærmere på spillerne som leverte forrige runde, samtidig som vi tar for oss to spillere som har gått litt under radaren.

Spillere under radaren:

James Maddison (6,5) - Leicester

Leicesters nysignering har fått snaut 18 000 nye eiere denne runda etter åpningskampen mot Manchester United. Håpet er at 21-åringen skal ta opp arven etter Riyad Mahrez, og han var både aktiv og uredd i møtet med storlaget på Old Trafford.

Maddison leverte 22 målpoeng (14 mål og 8 assist) i Norwich i Championship forrige sesong - av klubbens totalt 49 mål (bare fem lag scoret færre). Han fyrte faktisk av skudd (hvert 31,6 minutt) oftere en Mahrez (hvert 40,5 minutt) forrige sesong. Totalt 115 skudd forrige sesong var fjerde mest i ligaen. Han traff også stengene fire ganger.

Maddison var den spilleren som ble mest felt i Championship forrige sesong, noe som kan gjøre sitt til at han får 'billige' Fantasy-assist ved å bli felt i boksen og rundt 16-meteren. Han tok også straffespark og frispark i Norwich, men det er ventet at Vardy vil være først fra krittmerket.

Maddison spilte i tierrollen i sin første Premier League-start og vi forventer han får fornyet tillit her. Vi likte det vi så av Maddison allerede i åpningen og mener 6,5 millioner kan vise seg å være et kupp denne sesongen.

Leicesters kamper:

Wolverhampton (h), Southampton (b), Liverpool (h), Bournemouth (b), Huddersfield (h), Newcastle (b), Everton (h), Arsenal (b).

FIKK VIST SEG FRAM: Leicesters James Maddison. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
FIKK VIST SEG FRAM: Leicesters James Maddison. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix Vis mer

Christian Eriksen (9,5) - Tottenham

Eriksen trenger ingen stor introduksjon, og det kan se rart ut at han er plukket ut her. Men med så mange premium-midtbanespillere, har han blitt litt glemt etter en 'blank' runde (2 poeng).

For de underliggende tallene viser at ingen spillere skapte flere sjanser enn Christian Eriksen forrige runde med sine 5 (Watfords José Holebas) leverte det samme. Han hadde også to skudd, det samme som Dele Alli som scoret.

Dessverre for Eriksen tok ikke medspillerne vare på sjansene sine. Harry Kane virket litt rusten mot Newcastle, og spissen har fortsatt ikke scoret i august (14 kamper), men vi føler det bare er et spørsmål om tid før den forbannelsen brytes.

I helga venter Fulham på motsatt banehalvdel, et lag som slapp til 9 skudd på eget mål, hvorav samtlige på mål da Crystal Palace var gjester. Vi forventer at Stefan Johansen og co. skal få kjørt seg mot et Tottenham-lag som har fått en ekstra uke på å få VM-spillerne i form. Da kan Eriksen være servitøren som gir poeng i banken.

Tottenhams kamper:

Fulham (h), Manchester United (b), Watford (b), Liverpool (h), Brighton (b), Huddersfield (b), Cardiff (h).

GODE UNDERLIGGENDE TALL: Christian Eriksen. Foto: Richard Lee/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
GODE UNDERLIGGENDE TALL: Christian Eriksen. Foto: Richard Lee/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Ukas tips:

Følg Ben Dinnery på Twitter hvis du ikke allerede gjør det. Han har god oversikt over skadehistorikken til spillere. Lurer du på hvor lenge en spiller er ute med skade, er Ben Dinnery mannen som har oversikt over det.

Ukas kaptein:

Det er to spillere som skiller seg ut denne uka.

Det trygge valget: Mohamed Salah (13,0) - Liverpool

Salah blanket knapt forrige sesong og endte opp med 32 mål og 11 assist - en ellevill statistikk. Forrige runde misbrukte egypteren noen store sjanser, og hadde en xG (expected goals) på 1,55. Det var bare Bournemouths Callum Wilson som var bedre med 1,56.

Salah noterte seg for nok en scoring i åpningen og leverer mot all motstand. Selv om Crystal Palace på papiret er en ganske tøff bortekamp, virker det trygt å plassere kapteinsbindet på Salah. Fulham hadde 9 skudd (6 på mål) mot Crystal Palace sist.

Resultat forrige sesong:
Crystal Palace - Liverpool 1-2 (Milivojevic - Mané, Salah).

Det åpenlyse valget(?): Sergio Agüero (11,0) - Manchester City

City-maskineriet hjemme mot nedrykkstippede Huddersfield klinger bra i våre ører. Sergio Agüero skuffet nesten 1,5 millioner eiere ved å blanke mot Arsenal etter to mål mot Chelsea i Community Shield. Agüero står med 3 mål på 3 kamper mot Huddersfield.

Spørsmålet mange stiller seg er om Agüero vil starte kampen, med Gabriel Jesus i bakhånd. Duoen byttet plass etter 78 minutter forrige runde, og et liknende scenario kan vi få se i helga. Det gjør det litt mer usikkert å sette kapteinsbindet på argentineren.

Siste nytt er at Huddersfield-stopper Mathias «Zanka» Jørgensen mister kampen på grunn av skade. Det betyr at klubben kanskje må ty til midtstopper Jon Stankovic, som har spilt sju kamper for klubben siden 2016. Ingen i Premier League.

Resultat forrige sesong:
Manchester City - Huddersfield 0-0

Kilder: Whoscored, Fantasy Football Scout, Transfermarkt.