Lauren McCluskeys foreldre får erstatning:

Får 100 millioner etter drapet

Friidrettstalentet Lauren McCluskey ble bortført og drept av sin ekskjæreste i 2018. Nå har universitetet hun gikk på inngått forlik med hennes foreldre på over 100 millioner kroner til sammen.

DREPT: I 2018 ble Lauren McCluskey drept av sin ekskjæreste. Foto: Steve C. Wilson / University of Utah via AP / NTB
DREPT: I 2018 ble Lauren McCluskey drept av sin ekskjæreste. Foto: Steve C. Wilson / University of Utah via AP / NTB Vis mer
Publisert

I 2018 oppsto en drapssak som rystet USA. Friidrettstalentet Lauren McCluskey (21) ble funnet skutt og drept på University of Utahs område. Det var hennes ekskjæreste Melvin Rowland (37) som tidlig ble pekt ut som hovedmistenkt.

Også Rowland ble funnet død, og politiet hevdet at han tok sitt eget liv i politijakten. 37-åringen hadde en forhistorie der han hadde sittet i fengsel for seksuelt misbruk av mindreårige fram til 2012.

Det var denne bakgrunnen som skal ha gjort at McCluskey ville avslutte forholdet.

I etterkant av den grusomme saken har foreldrene til McCluskey saksøkt University of Utah for å ha mislykkes i å beskytte deres datter. Skolen ble saksøkt for over 500 millioner kroner.

Nå, ganske nøyaktig to år seinere, har skolen kommet til enighet med foreldrene.

- Universitetet anerkjenner og angrer veldig på at vi ikke klarte å håndtere Laurens sak som den burde blitt og at på den tida mislykkes de ansatte med å forstå og respondere skikkelig på Laurens situasjon, sier president på universitetet Ruth Watkins i en uttalelse ifølge CNN.

Hun fortsetter:

- Som følge av dette, sviktet vi Lauren og hennes familie.

MISTET DATTEREN: Matt and Jill McCluskey mistet sin datter. Hun ble bare 21 år gammel. Foto: Jeremy Harmon / The Salt Lake Tribune via AP / NTB
MISTET DATTEREN: Matt and Jill McCluskey mistet sin datter. Hun ble bare 21 år gammel. Foto: Jeremy Harmon / The Salt Lake Tribune via AP / NTB Vis mer

Enigheten med foreldrene fører til at universitetet nå betaler rundt 97 millioner kroner i erstatning. I tillegg vil de donere i overkant av 27 millioner kroner til Lauren McCluskey Foundation, som er opprettet av hennes foreldre.

Men det stopper ikke der. Skolen skal også bygge en innendørsbane som skal bli oppkalt etter McCluskey. De vil også omgjøre navnet på programmet de har mot vold. Det heter nå «McCluskey Center for Violence Prevention», eller McCluskey-senteret for forhindring av vold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer