Lauren McCluskeys foreldre får erstatning:

Får 100 millioner etter drapet

Friidrettstalentet Lauren McCluskey ble bortført og drept av sin ekskjæreste i 2018. Nå har universitetet hun gikk på inngått forlik med hennes foreldre på over 100 millioner kroner til sammen.

DREPT: I 2018 ble Lauren McCluskey drept av sin ekskjæreste. Foto: Steve C. Wilson / University of Utah via AP / NTB
DREPT: I 2018 ble Lauren McCluskey drept av sin ekskjæreste. Foto: Steve C. Wilson / University of Utah via AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2018 oppsto en drapssak som rystet USA. Friidrettstalentet Lauren McCluskey (21) ble funnet skutt og drept på University of Utahs område. Det var hennes ekskjæreste Melvin Rowland (37) som tidlig ble pekt ut som hovedmistenkt.

Også Rowland ble funnet død, og politiet hevdet at han tok sitt eget liv i politijakten. 37-åringen hadde en forhistorie der han hadde sittet i fengsel for seksuelt misbruk av mindreårige fram til 2012.

Det var denne bakgrunnen som skal ha gjort at McCluskey ville avslutte forholdet.

I etterkant av den grusomme saken har foreldrene til McCluskey saksøkt University of Utah for å ha mislykkes i å beskytte deres datter. Skolen ble saksøkt for over 500 millioner kroner.

Nå, ganske nøyaktig to år seinere, har skolen kommet til enighet med foreldrene.

- Universitetet anerkjenner og angrer veldig på at vi ikke klarte å håndtere Laurens sak som den burde blitt og at på den tida mislykkes de ansatte med å forstå og respondere skikkelig på Laurens situasjon, sier president på universitetet Ruth Watkins i en uttalelse ifølge CNN.

Hun fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer