Får 1,6 mill. for EM-fiaskoen

Steven Gerrard & Co. håver inn.

(Dagbladet.no) Engelsk fotball ligger nede for telling etter at landslagets EM-kvalik endte i med tap i plaskregnet på Wembley onsdag kveld. Steve McClaren fikk selvfølgelig sparken og spillerne har også fått sin dose kritikk.

Daily Mail skriver i dag at gutta får godt betalt for 3. plassen.

Pengene kommer fra fotballforbundets sponsorer og en pott blir fordelt på spillerne, basert på hvor mange kamper hver enkelt har spilt.

Kaptein Steve Gerrard får mest - over 1,6 millioner kroner.

Supporterne raser

Flere supportergrupper raser mot utbetalingene og anklager spillerne for å leve i ei boble.

- Kanskje spillerne bør tenke på om det er riktig å ta imot disse pengene etter at de har mislyktes. Når England nå ikke blir med til EM går forbundet (FA) glipp av masse penger, noe som betyr mindre midler til grasrotfotball. Spillerne bør vurdere å gi pengene til organisasjoner som støtter bredden, sier Malcolm Clarke i Football Supporters\' Federation.

FA nekter å kommentere spillerlønningene og eventuelle bonuser.

NEDTURER BETALER SEG OGSÅ: Steven Gerrard & Co. får godt betalt selv om de ikke klarte å kvalifisere seg til EM. Foto: REUTERS
NEDTURER BETALER SEG OGSÅ: Steven Gerrard & Co. får godt betalt selv om de ikke klarte å kvalifisere seg til EM. Foto: REUTERS Vis mer

- Spilerne tar disse pengene samtidig som 90 000 tilskuere på Wembley og millioner av mennesker fikk neste sommer ødelagt. Og dette er folk som tjener mer på en time enn vanlige folk gjør på en uke, sier Mark Perrymann i England Fans.

Får 1,6 mill. for EM-fiaskoen
FALLSKJERM: Steve McClaren får trolig i underkant av 30 millioner kroner etter at han fikk sparken som Englands landslagssjef.