Får 1,6 milliarder for fem år i USA

Beckham har bestemt seg for LA Galaxy.

(Dagbladet.no): David Beckham er klar for den amerikanske Major League Soccer-klubben Los Angeles Galaxy. Det bekrefter 31-åringen selv overfor Reuters.

Fotballikonet vil signere en femårskontrakt med klubben, og blir selvsagt en av de aller største stjernene som har spilt i MLS noensinne.

Og om Beckham skulle hevde at det var de sportslige utfordringene som lokket, vil han neppe høres særlig overbevisende ut.

For ifølge Sky Sports skal avtalen være verdt ufattelige 128 millioner pund - drøye 1,6 milliarder kroner.

Beckham vil i så fall sitte på den mest økonomisk lukrative kontrakten av samtlige idrettsutøvere i hele verden.

Til LA i august

Kanskje kan han gi fotballen et etterlengtet statusløft i USA,  hvor det stort sett bare er baseball, basketball, amerikansk fotball og ishockey som engasjerer.

- Denne uken ba Real Madrid meg om å ta en avgjørelse rundt framtida og tilbudet om å forlenge kontrakten med to år, sier Beckham til Reuters.

NYE UTFORDRINGER: Etter å ha spilt for to av verdens største klubber i til sammen 15 år er David Beckham klar for nye utfordringer. Foto: REUTERS
NYE UTFORDRINGER: Etter å ha spilt for to av verdens største klubber i til sammen 15 år er David Beckham klar for nye utfordringer. Foto: REUTERS Vis mer

- Etter å ha diskutert en rekke muligheter med familien og rådgiverne mine, om jeg skulle bli værende i Madrid eller gå til en annen stor britisk eller europeisk klubb, har jeg bestemt meg for LA Galaxy og MLS fra august i år, sier han.

Takknemlig

Dermed er Beckham trolig tapt for europeisk fotball for alltid. Han kommer til å spille resten av sesongen for Real Madrid.

- Jeg vil gi 100 prosent for treneren, lagkameratene og fansen i Real Madrid resten av sesongen, og jeg tror Fabio Capello vil gi denne klubben og supporterne suksessen de fortjener, sier han.

- Jeg verdsetter tiden i Spania enormt, og er ekstremt takknemlig overfor klubben for å ha gitt meg sjansen til å spille for et stort lag og deres fantastiske fans, sa Beckham. 

Etter rapportene uten jukselapp - og uten tårene som da han trakk seg som kaptein for det engelske landslaget etter VM-sluttspillet i sommer.  

<B>VELKOMMEN TIL USA</B>: Dette er noen av David Beckhams nye lagkamerater i LA Galaxy. Hørt om Alan Gordon, Landon Donovan, Santino Quaranta og Peter Vagenas?