Får 24 millioner for Ighalo og Berget

Gjør Lyn gjeldsfrie.

Lyn Oslo aksepterte mandag bud fra italienske Udinese på duoen Odion Jude Ighalo (19) og Jo Inge Berget (17). Overgangene er verdt totalt 24 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen betaler Udinese 18 millioner kroner for Ighalo og 6 millioner for Berget.

Ighalo har vært et av stjerneskuddene i eliteserien i år, mens Berget bare har noen få innhopp for klubben. Mandag reiste begge spillerne til Italia for å forhandle sine personlige kontrakter og gjennomføre legesjekken.

- Jeg vil se hva de har å tilby og hvordan det ser ut med tanke på treningsanlegg og sånne ting. Det blir spennende å høre hva de vil, sier Berget til VG.

Lyn-trener Henning Berg ville helst sett at 17-årige Berget ble i Norge.

- Det er ingen tvil om at han er et stort talent som vi gjerne skulle beholdt her i noen år til. Ideelt sett synes vi kanskje det er litt for tidlig at han drar nå, men jeg har full forståelse for at han fristes av spill i utlandet, sier Berg til Aftenposten.

Han anbefaler unggutten å være tålmodig.

- Det er for tidlig å forvente at han skal spille fast. Udinese holder et høyt nivå, og konkurransen er stor for både han og Ighalo. Det viktigste er at de bruker tid og utvikler seg videre.

TIL SERIE A: Odion Ighalo og Jo Inge Berget er klare for Udinese, som ble nummer ni i Serie A i fjor. - Udinese holder et høyt nivå, og konkurransen er stor for både han og Ighalo. Det viktigste er at de bruker tid og utvikler seg videre, sier Henning Berg til Aftenposten. Foto: SCANPIX
TIL SERIE A: Odion Ighalo og Jo Inge Berget er klare for Udinese, som ble nummer ni i Serie A i fjor. - Udinese holder et høyt nivå, og konkurransen er stor for både han og Ighalo. Det viktigste er at de bruker tid og utvikler seg videre, sier Henning Berg til Aftenposten. Foto: SCANPIX Vis mer

Heller ikke Berget regner med mange kamper i starten.

- Det viktigste for meg er å trene med A-laget. Jeg tror ikke det blir så mye serie A-spill med det første, sier han til Aftenposten.

(NTB)

Får 24 millioner for Ighalo og Berget