Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får 50 000 av millionær

Seint i går kveld ringte mangemillionær Tor Krageboen til spydtalentet Andreas Thorkildsen for å gi gladmeldingen: - Du kan satse for fullt neste sesong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortalentet Andreas Thorkildsen står i fare for å bli kastet ut av Olympiatoppen på grunn av holdningsproblemer og manglende ydmykhet. Da mister han støtte på 50000 kroner.

Det vil ikke mangemillionær Tor Krageboen ha noe av. Krageboen tok bare i fjor inn 2,1 millioner kroner i inntekter på sin patent på et smøreapparat innvendig i wire. Og står med 3,7 millioner kroner i formue.

Dermed skulle han ha råd til det. Men det er ikke motivasjonen.

- Jeg så jo at det var et problem her, så jeg bestemte meg for at jeg ville gi Thorkildsen de pengene, sier Krageboen til Dagbladet.

Få talenter

Krageboen tror det kan være flere grunner til at det har skåret seg mellom Olympiatoppen og Thorkildsen, uten at han vil spekulere om hvilke det kan være.

- Det bobler ikke akkurat over av talenter i dette landet, slett ikke i friidretten. Stortalenter som Thorkildsen må tas vare på på alle mulige måter, sier Krageboen.

Et annet sted i Kristiansand sitter en 19-åring som var lettere forfjamset i går kveld.

- Dette er ganske utrolig. Utrolig at folk gjør slikt. Det viser jo litt interesse for det jeg driver med, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Utbetalt

Krageboen gir Thorkildsen 50000 kroner uansett hva utfallet av konflikten med Olympiatoppen blir.

- Jeg trodde først jeg skulle få penger fra ham dersom Olympiatoppen kuttet meg ut. Men nå sier han de er mine uansett, smiler en overlykkelig spydkaster.

- Får jeg pengene av Olympiatoppen, kommer jeg nok til å øke tilskuddet til treneren min. Jeg har lyst til å støtte ham litt, det fortjener han, sier Thorkildsen.

Krageboen er samme mann som tilbød Ole Klemetsen salgsjobb dagen etter at Thomas Hansvoll endte boksekarrieren hans i juni.

Hele Norges coronakart