Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får 700 000 hvis Viking ikke rykker ned

Nordlie kan få 100 000 kroner per kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I går ledet Tom Nordlie sin første Viking-trening, og allerede søndag styrer han Viking-skuta for første gang i Tippeligaen.

De mørkeblå spiller en svært viktig hjemmekamp mot Stabæk. Med seier kan Viking klatre opp på kvalikplassen, dersom andre resultater går deres vei.

Tom Nordlie er hentet inn for å snu den negative trenden som har ført Viking til bunns i Tippeligaen. Ifølge TV 2 får Nordlie 50 000 kroner per kamp, en sum som blir doblet dersom klubben beholder plassen.

Han kan dermed tjene 700 000 kroner i løpet av de resterende kampene, et beløp som kommer i tillegg til sluttpakka han fikk fra Start da han fikk sparken i Kristiansand.

- Det er ikke pengene som driver meg, sa Nordlie på torsdagens pressekonferanse.

Ser konturene av et lag

I tillegg til den pene summen Nordlie får hvis Viking beholder plassen i eliten, må klubben betale sparkede Tom Prahl 16 måneders etterlønn - nærmere tre millioner kroner, skriver Expressen.

Tom Nordlie sa etter fredagens trening at han begynner å se konturene av et lag, men at han fortsatt er usikker på hvordan han skal bekle noen av plassene.

TILBAKE I MANESJEN: Tom Nordlie under hans første trening i Stavanger. Foto: SCANPIX
TILBAKE I MANESJEN: Tom Nordlie under hans første trening i Stavanger. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er først og fremst gløden og entusiasmen jeg kan få opp til kampen. Det er ikke så mye jeg kan gjøre med det fysiske på så kort tid, sier Viking-treneren til Aftenbladet.no.

Nordlie skal i utgangspunktet trene Viking ut sesongen, med opsjon på en forlengelse.

- Vi har forlovet oss, ikke giftet oss, sa han i går.