Får 750 000 mindre fra Austria

Brann får 750 000 kroner mindre enn forventet fra Austria Wien etter salget av Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik.

- Dette er vi klar over. Vi kunne selvsagt ha ønsket oss alle pengene, men det er bare å forholde seg til FIFAs reglement, sier administrerende direktør i Brann, Bjørn Dahl til Bergens Tidende.

Det har lenge vært diskutert hvordan utregningen av solidaritetspengene skal være. Brann og flere andre klubber har trodd det skulle være overgangssummen pluss fem prosent.

Nå har FIFA (Det internasjonale fotballforbundet) konkludert med at det er fem prosent av overgangssummen. Det betyr at Brann bare får 95 prosent av de den avtale overgangssummen på cirka 15 millioner kroner. De siste fem prosentene blir fordel på de klubbene Helstad og Kvisvik har vært ifra de var 12 til de ble 23 år gamle.

- Vi har en avtale om at Austria skal betale resten av overgangs beløpet i januar. Jeg regner med at de fem prosentene blir trukket da, sier Bjørn Dahl.

Den nye solidaritetsregelen slår uheldig ut i forbindelse med overgangen til Austria, men i forhold til andre klubber gir det andre utslag.

I Brann heier også direktøren på Austria Wien, for dersom klubben skulle vinne serien i Østerrike, vil Brann kunne få overført vel en million kroner. Det er også avtalt bonuser for sølv og bronse i serien.

- Dette er penger vi ikke budsjetterer med, men desto mer hyggelig om de plutselig skulle dukke opp, sier Bjørn Dahl.

(NTB)