Aleksander Melgalvis

Får 7500 kroner i bot

Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis ble straffet med 7500 kroner i bot etter flaggplantingen mot Vålerenga i vår.

ELITESERIEN: Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis gikk etter kamp ut på midtbanen og prøvde å plante et LSK-flagg i gresset. Det falt i dårlig smak for Vålerenga-fansen, som stormet banen og var tydelig opprørte over brumunddølens stunt. Video: Eurosport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Norges Fotballforbund på sine hjemmesider.

Etter seieren 25. mai tok LSK-spilleren et klubbflagg og plantet det på midten av Vålerenga sin hjemmebane. Vålerenga-fansen ble rasende og løp innpå banen sammen med en rekke LSK-fans.

Anmeldte anfører i sin redegjørelse at han ikke var klar over at det fremdeles befant seg VIF-supportere på tribunen da handlingen ble foretatt. Utvalget mener, i likhet med Påtalenemnda, at det er å anse som uaktsomt av anmeldte å anta at tribunen var tømt for hjemmelagets supportere 15 minutter etter kampens slutt. Denne omstendighet kan således ikke ilegges noen formildende betydning ved sanksjonsutmålingen, skriver NFF.

I redegjørelsen skriver NFF også at «utvalget legger i skjerpende retning vekt på at hendelsen fant sted etter oppgjøret mellom VIF og LSK, som er å anse som en høyrisikokamp og som i seg selv innebærer store sikkerhetsmessige utfordringer og krever iverksatt en rekke ekstratiltak både før, under og etter kampen».

Kanari-Fansen har varslet at de skal betale boten, ifølge lokalavisen Romerikes Blad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer