Får 8 millioner i året

LONDON (Dagbladet): I går kveld satt Øyvind Leonhardsen og agent Rune Hauge i forhandlinger med Tottenham om Leos personlige kontrakt. Overgangssummen på 38 millioner kroner var godtatt. Det var bare lønna det sto om.

Det eneste som nesten er helt sikkert når du bytter klubb i England, er at lønna går opp. Det betyr at Leo sannsynligvis vil runde åtte millioner kroner årlig med stort og smått på White Hart Lane.

- Jeg regner med at det går i orden, men jeg vet ikke hvor lang tid det kommer til å ta, sa Leo til Dagbladet før han gikk til møtet. Lønnsforhandlingene skulle begynne på et London-hotell klokka 20.15 norsk tid. Og det var bare tre timer etter at Leo hadde ankommet London med tog fra Liverpool.

- Det er trist å dra fra en så god klubb som Liverpool, men jeg tror denne overgangen er riktig for karrieren min, sier Leo på veien mot sin tredje jobb i Premier League.

- Jeg gleder meg veldig. Og at det allerede er to nordmenn i klubben - Espen (Baardsen) og Steffen (Iversen) er veldig hyggelig. Slik situasjonen er for meg, er det perfekt å bo i London og spille for Tottenham.

Seinest da Liverpool møtte Vålerenga i Oslo, sa manager Gerard Houllier at Leo definitivt hørte med i klubbens framtidsplaner. Likevel ønsket den løpssterke midtbanespilleren seg vekk. Og da klubbene til slutt ble enige om overgangsummen, var det bare å sette seg på toget.

- Jeg er veldig glad, sier Leo.

KLAR FOR SPURS:</B> Leo er klar for Tottenham. Han gleder seg.