- Får aldri oppleve det igjen

- Det går ikke an å beskrive det som skjedde meg på Nou Camp. Hadde det stått noe sånt i ei bok, ville ingen trodd det. Det er for vilt, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Det er jo sånt man drømmer om. Men det går nesten ikke an å drømme om noe sånt , sier Solskjær.

Dette skjedde:

I Barcelona 26. mai litt over klokka 22.30 slo David Beckham corner fra venstre. Teddy Sheringham stusset videre rett på høyrefoten til Ole Gunnar Solskjær. Ballen gikk rett i nett-taket til 2- 1. Der og da ble Ole Gunnar Solskjær jordklodens mest kjente nordmann.

Matchvinner på overtid, seier i Champions League og The Treble. Det var ikke til å tro, selv ikke for matchvinneren, sju måneder seinere.

- Jeg har ikke fått målet nok på avstand ennå. Jeg scora et mål i en fotballkamp. Men folk så at jeg scora vinnermålet i Champions League-finalen, sier Ole Gunnar.

Aldri igjen

Det ene sparket på ballen ga ham legendestatus i hjembyen.

- Jeg får hundrevis av kommentarer om målet i Manchester. Fansen sier at jeg har berget hele «The Treble», at jeg har gitt dem et minne for livet.

Selv fikk han karrierens høydepunkt på fotballbanen.

- Jeg får aldri oppleve det igjen. Det tør jeg skrive under på. Vi vant tre titler på ti dager. Det er de beste ti dagene jeg har hatt som fotballspiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvordan går man videre fra noe sånt?

- Jeg spiller på Manchester United. Vi har en sjef som sier: «Nå har vi gjort det. Nå skal vi gjøre det igjen.»

Frykter sparken

- Dessuten har vi enkeltspillere som ikke godtar en eneste feilpasning. Roy Keane er en slik type. Trening eller kamp - man må bevise i enhver situajson at man er god nok til å spille på Manchester United. Alle fotballspillere vil spille for denne klubben. Og alle frykter å få sparken.

Det siste behøver ikke Solskjær å frykte. Han forgudes på Old Trafford.

- Jeg tror jeg blir veldig godt likt på grunn av lojaliteten. Det setter folk i Manchester pris på. Jeg kom fra ingenting og ble toppscorer. I fjor spilte jeg bare 17 kamper fra start, men scoret 18 mål.

- Kanskje er det naturlig at fansen liker sånne spillere.

STORT ØYEBLIKK: Ole Gunnar Solskjær løfter trofèet stolt og fortjent til værs i Barcelona.