Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får B-stempel

BERLIN (Dagbladet): Neste sesong får Trine Hattestad B-stempel og bonuskutt i Golden League-stevnene. Supersprinter Maurice Greene får A-status og saftig bonushopp. Trine reagerer kraftig på vedtaket om forskjellsbehandling. - Tåpelig og håpløst, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år får Trine Hattestad og Maurice Greene 121 000 kroner (15 000 EURO) i resultatbonus - på krona like mye - om de vinner kveldens avslutningsstevne i Golden League (GL).

Neste år er det slutt på likelønnsprinsippet i Golden League. Bislett-sjef Svein Arne Hansen er mektig medlem i arbeidsgruppa som på Monaco-møtet 16. august fjernet prinsippet om identiske premiepenger for samtlige GL-øvelser.

- Det er nå vedtatt, og kan ikke endres, sier Hansen til Dagbladet.

Han utdyper:

- Vi utvider Golden League fra 12 til 14 øvelser og innfører to øvelsestrinn når det gjelder premiepengene. Sju øvelser får bedre betalt enn i dag. Sju øvelser får dårligere betalt. Den totale premiesummen på cirka fem millioner kroner per stevne forblir noenlunde den samme som i dag.

Får B-stempel

Hansen legger ikke skjul på at øvelser som spyd for kvinner og kule for begge kjønn blir å finne på det laveste trinnet - om de i det hele tatt får være med i det eksklusive selskapet.

- Ja, det stemmer. Og øvelser som 100-meter og mellomdistanse blir på det øverste trinnet, sier Hansen.

På høstmøtet i Göteborg 25. oktober tas den endelige beslutningen om hvilke øvelser som får A-stempel og hvilke som får B-stempel.

- Blir premiepengene for A-øvelsene så mye som doblet (og dermed B-øvelsenes halvert)?

- Nei, ikke nå, men kanskje i løpet av et par år.

- Er ikke dette urettferdig?

- Nei, slik som nå er det unaturlig at for eksempel kule skal ha like mye som 100-meter.

Svarer Hansen.

Sint Trine

Men for Trine Hattestad er likelønn den naturligste ting i verden.

- Dette synes jeg er tåpelig. Er en øvelse først med i Golden League, så er den med. Det må være likt betalt. Ellers blir det helt håpløst, sier hun om friidrettspampenes vedtak om forskjellsbehandling.

For Trine sjøl betyr ikke pengene så mye. Hun er godt i rute til å dra inn en årslønn på drøye 6,5 millioner kroner i år.

- Jeg har så jeg klarer meg og tenker ikke så mye på pengene. Skulle jeg gjort det kunne jeg like gjerne sluttet med en gang, sier hun.

Men Trine misliker sterkt at hennes egen øvelse vurderes og verdsettes som mindre attraktiv. Vedtaket strider mot rettferdighetssansen hennes.

- Nei, dette er ikke noe særlig. Hvem kan avgjøre hvilke øvelser som er mindre verdt enn andre?

Spør Trine, og får svar fra Hansen:

- Det gjør publikum - både på TV og på tribunene.

FORSKJELL PÅ FOLK: Trine Hattestad skal få mindre premiepenger enn Maurice Greene neste sesong. - Dette synes jeg er tåpelig, sier Trine.