Erling Braut Haaland

Får «bestevennene» tilbake: - Helt spesiell

Nye smittevernregler i Dortmund kan bety en målkåt spiss fra Jæren.

SPESIELT FORHOLD: Erling Braut Haaland og Dortmund-fansen har sterke bånd. Foto: Ina Fassbender / AFP
SPESIELT FORHOLD: Erling Braut Haaland og Dortmund-fansen har sterke bånd. Foto: Ina Fassbender / AFP Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka kom endelig gladnyheten for fansen i Dortmund. Lokale myndigheter åpner endelig for å fylle tribunene på Signal Iduna Park.

Førstkommende helg når Dortmund får besøk av Augsburg, kan det bli opp mot 36 000 gale tyskere på tribunen. I første kamp etter landslagspausen vil man kunne slippe in 67 000 på tribunen. Det bekrefter Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke, ifølge Kicker.

- Helt spesiell

At tribunene fylles opp på tribunen kan bety en heltent Erling Braut Haaland. Jærbuen har tidligere har uttalt at han gires voldsomt opp når han har fansen på nært hold.

- Det kommer til å bli helt topp. Jeg håper han får det siste halvåret i Dortmund med fulle tribuner. Vi var jo der da de spilte mot Paris Saint-Germain. Det er noe helt annet. Et fullsatt stadion er helt fantastisk, sier kommentator i Viaplay, Eivind Bisgaard Sundet.

KOMMENTATOR: Eivind Bisgaard Sundet kommenterer Bundesliga for Viaplay. Foto: NENT Group
KOMMENTATOR: Eivind Bisgaard Sundet kommenterer Bundesliga for Viaplay. Foto: NENT Group Vis mer

Han kommenterer Bundesliga og følger den tyske ligaen tett. Bisgaard Sundet beskriver forholdet mellom Haaland og «den gule veggen» (Dortmund's ultras), som helt spesiell.

- Han er jo en kul fyr, som jeg tror de liker godt. Han har vært en kjempesuksess og ble akseptert med en gang han kom. Symbiosen som er mellom han og fansen er utrolig spesiell. Den ene delen av stadion roper Erling, den andre roper Haaland. Jeg har aldri opplevd noe sånt. Det er rått.

Skadeplaget

Dessverre for Dortmund-fansen får de neppe se sin norske yndling banke inn mål for klubben i deres hjerter, allerede på lørdag. Det bekreftet Dortmund-trener Marco Rose på en pressekonferanse fredag.

Haaland pådro seg en lårskade på trening tidligere i uka som har satt han ut av spill på ubestemt tid. Det betyr også at Norges landskamper mot Tyrkia og Montenegro står i fare.

Landslagslege Ola Sand skrev i en SMS til Dagbladet fredag formiddag at det ennå er usikkert om Haaland rekker kampene.

SKADET: Som følge av skade må Erling Braut Haaland stå over landskampene i VM-kvalifiseringen mot Tyrkia og Montenegro. Reportere: Fredrik Filtvedt og Henrik Ljosland Vis mer

Bisgaard Sundet mener det kan ligge mer bak skaden enn det som kommer fram i mediene.

- Det blir spennende å se hva som skjer nå. Først virket det som en liten skade, men så var Rose så klar på at han ikke skulle spille landskampene. Det virket veldig rart at han ikke skulle bli klar til de. Jeg tror de har veldig lyst til å holde han i Tyskland, slik at han er «fit» for Dortmund framover.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer