SCORER IGJEN: Zlatan Ibrahimovic har slitt med uttellingen i Barcelona-trøya de siste månedene, men med scoring mot Zaragoza og Osasuna i de to siste kampene, virker svensken å ha funnet tilbake til målformen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Manu Fernandez
SCORER IGJEN: Zlatan Ibrahimovic har slitt med uttellingen i Barcelona-trøya de siste månedene, men med scoring mot Zaragoza og Osasuna i de to siste kampene, virker svensken å ha funnet tilbake til målformen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Manu FernandezVis mer

- Får betalt når man jobber hardt

Zlatan innrømmer at måltørken har plaget ham.

|||(Dagbladet): Barcelona - Osasuna 2-0.

Etter en meget oppløftende innledning på Barcelona-karrieren, har Zlatan Ibrahimovic gjennomgått noen tunge uker og måneder etter jul.

Med en prislapp på 46 millioner euro pluss Samuel Eto'o, forventes det avkastning på investeringen i form av mål - mange mål.

Men scoringene har kommet med ytterst ujevne mellomrom, og Skandinavias udiskutabelt største fotballstjerne har måttet tåle en solid porsjon med kritikk fra flere hold.

Etter å ha blitt matchvinner i byderbyet mot Espanyol 12. desember, måtte Zlatan vente helt til 14. februar på ligamål nummer 12, og enda fem uker på nummer 13 da Lionel Messi skjenket ham et straffespark mot Zaragoza forrige helg.

Nummer 14 var imidlertid like rundt hjørnet.

I gårsdagens kamp mot Osasuna fikk Ibrahimovic nettkjenning for annen kamp på rad, da han styrte inn Maxwells presise crossball i åpent mål ved bakre stolpe etter 73 minutter. Like etterpå satte en synlig lettet Zlatan seg på benken, der han fikk se erstatteren Bojan fastsette sluttresultatet til 2-0 for Barcelona.

- Det har vært en vanskelig tid, sier Zlatan om måltørken.

- Jeg er glad for målet og at vi vant kampen. Når man jobber hardt, får man til slutt betalt for det, fortsetter svensken til Gol TV, ifølge nyhetsbyrået TT.

Ibrahimovic spilte med andre ord en viktig rolle i Barcelonas hardt tilkjempede trepoenger, som bidrar til at erkerivalen Real Madrid har presset på seg når de gjester Madrid-nabo Getafe i kveld. Alt annet enn seier for Cristiano Ronaldo og Co, betyr at Barcelona går inn i helgens serierunde med en liten luke på tabelltoppen.

-  Det var et bra mål, og et viktig mål, som gir oss litt ro framover, sier Yaya Touré om Zlatans nøkkelscoring til Expressen.

Og ivorianeren er heller ikke i tvil om at målet var viktig for svensken personlig.

- Absolutt. Ibrahimovic er en veldig viktig spiller for oss, og i kveld var det tøft for både ham og resten av laget i første omgang. I annen omgang gikk det bedre, og han scoret et veldig viktig mål. Vi regner alle med «Ibra», sier Touré.