MERKER EN NY SELVTILLIT I HØNEFOSS: Frode Lafton gråt etter at Hønefoss hadde tapt sine seks første kamper i Tippeligaen. Nå forteller han om en helt annen selvtillit i laget, som bare har tapt én gang på de siste fire. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
MERKER EN NY SELVTILLIT I HØNEFOSS: Frode Lafton gråt etter at Hønefoss hadde tapt sine seks første kamper i Tippeligaen. Nå forteller han om en helt annen selvtillit i laget, som bare har tapt én gang på de siste fire. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Får boltre seg mer mot Stabæk enn mot Nybergsund

Møtet med Tippeligaen har overrasket Lafton.

|||Vålerenga - Hønefoss 0-0

(Dagbladet): Etter seks tap på seks kamper lignet Hønefoss en skikkelig kasteball i Tippeligaen.

Men noe har skjedd med den nederlagsdømte gjengen fra Ringerike.

På de fire siste kampene har de bare tapt én gang, holdt nullen to ganger og slått Stabæk borte. I går ble det uavgjort borte mot Vålerenga, i en kamp der Martin Andresens menn knapt produserte en sjanse etter pause.

Og hvor Hønefoss faktisk var nærmest seieren mot slutten.

- Måten vi spiller på går på bekostning av det offensive. Men vi har en mann på topp som heter (David Claude) Angan, og han er i stand til å gjøre ting helt på egenhånd. Artisteriet og de individuelle ferdighetene hans er ganske unike, men han har ikke avslutningsegenskapene du ser hos mange av de norske spissene. Men det er trenbart, og Tom (Gulbrandsen) jobber mye med ham. Vi kunne faktisk vunnet på slutten der, sier venstreback og Hønefoss-veteran Frode Lafton til Dagbladet.

Bedre tid og plass
Oppturene i de siste kampene tyder på at Hønefoss er i ferd med å tilpasse seg nivået i Tippeligaen, etter den brutale starten.

Men på noen områder har overgangen fra den nest høyeste divisjonen til den høyeste utartet seg helt annerledes enn det Lafton hadde forestilt seg.

- Noe av det som har overrasket meg mest er at du får bedre tid med ballen i Tippeligaen. I bortekampen mot Stabæk fikk vi for eksempel godt med plass, det handler bare om å være tålmodig. I Adeccoligaen var det mer jag etter ballen og masse dueller, sier Lafton.

Og trekker fram en bortekamp mot Stavanger i fjor som et eksempel på en kamp der man fikk dårligere tid med kula enn det han opplever nå.

- Det var en forferdelig opplevelse. Banen lå omtrent midt i et boligfelt, og de duellerte for harde livet. Vi var bare heldige som fikk med oss poeng, minnes han.

Sekspoenger til helga
Lafton synes det vanskeligste med Tippeligaen har vært motstanderens evne til å angripe med tyngde.

- De angriper som et lag, og kommer mot deg som en enhet. Der har vi mye å hente.

Med det ene poenget på Ullevaal i går klatret Hønefoss vekk fra jumboplassen i Tippeligaen, og overlot den til Sandefjord.

Til helga kommer nettopp vestfoldingene til Aka Arena til en klassisk «sekspoengerskamp».

- Den blir ekstremt viktig. De er hardt presset nå, og på hjemmebane skal vi være sjefer, sier Lafton.

KUNNE STJÅLET ALLE POENGENE: Her får Hønefoss' Umaru Bangura en stor sjanse til å sikre tre poeng for Hønefoss på Ullevaal, men Stefan Strindberg, Morten Berre og keeper Lars Hirschfeld slapp med skrekken. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KUNNE STJÅLET ALLE POENGENE: Her får Hønefoss' Umaru Bangura en stor sjanse til å sikre tre poeng for Hønefoss på Ullevaal, men Stefan Strindberg, Morten Berre og keeper Lars Hirschfeld slapp med skrekken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer