FÅR HETS: Gabriela Koukalova får gjennomgå etter å ha ytret seg om bronsemedaljene hun og lagvenninnene får etter den russiske diskvalifikasjonen i Sotsji. Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
FÅR HETS: Gabriela Koukalova får gjennomgå etter å ha ytret seg om bronsemedaljene hun og lagvenninnene får etter den russiske diskvalifikasjonen i Sotsji. Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

Russisk doping i Sotsji

Får bronsemedalje fra Sotsji etter russerjukset. Blir kalt hore og hyene på nettet

De tsjekkiske skiskytterdamene trues.

(Dagbladet): Etter hvert som russiske OL-medaljører fra Sotsji blir disket og fratatt medaljene fra lekene, stiger frustrasjonen og raseriet både blant konkurrenter, falne medaljører og russiske tv-seere.

Jana Romanova vant OL-sølv på damenes skiskytterstafett i Sotsji i 2014, men må sende den tilbake til IOC for såkalt redistribusjon av medaljene.

Det sølvet ender forøvrig på norske hender, mens bronsemedaljene blir tsjekkiske om ikke russerne vinner fram med anken sin til idrettens voldgiftsrett, CAS.

- Om vi ikke får en rettferdig kjennelse der, vil jeg heller kaste medaljen min i søpla enn å gi den tilbake til IOC, sa Romanova etter å ha fått dommen fra IOC.

Savner ærlighet

De tsjekkiske bronsevinnerne, med superstjernen Gabriela Koukalova i front, er derimot knallharde mot de russiske jukserne, skriver det amerikanske skinettstedet Fasterskier.

Koukalova oppdaterte Facebook-siden sin med en lang melding etter at hun fikk vite at laget hennes blir tildelt bronsemedaljene, nesten fire år etter at stafetten gikk i Sotsji.

- Til slutt har jeg lyst til å fortelle dem (russerne, red.anm.) at det er en annen ting som er viktigere enn en seier. Det er ÆRLIGHET og RETTFERDIGHET, ikke bare i idrett, men overalt i livet. Det er synd de ikke har kommet dit ennå, avslutter Koukalova den lange oppdateringa.

Får hets

Ordene faller ikke i god jord hos mange av dem som har lest posten på sida hennes.

Rekka av ukvemsord er lang, hore og hyene er flittig brukt, og ifølge Fasterskier har hetsen spredt seg til alle sosiale medier.

- Du har gjort 300 millioner mennesker til dine fiender. Vær forsiktig, skriver en, mens andre advarerer henne mot å møte opp til verdenscupavslutningen i russiske Tjumen i mars 2018.