MØTER UKRAINA I FEBRUAR: 6. februar spiller Norge privatkamp mot Ukraina, i siste test før VM-kvalifiseringskampen mot Albania i mars. Drillo tar ut troppen klokka 11. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MØTER UKRAINA I FEBRUAR: 6. februar spiller Norge privatkamp mot Ukraina, i siste test før VM-kvalifiseringskampen mot Albania i mars. Drillo tar ut troppen klokka 11. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Får Ciljan en ny sjanse av Drillo?

Landslagsuttak i dag.

Landslagsuttaket i studio direkte klokka 11

(Dagbladet): Klokka 11 i formiddag tar Egil «Drillo» Olsen ut troppen til privatkampen mot Ukraina 6. februar, i det som er en generalprøve til den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Albania i mars.

Sist gang tok landslagssjefen med seg en tropp utelukkende bestående av spillere med tilhold i Skandinavia, denne gangen er også utenlandsproffene tilgjengelige.

Et av spenningsmomentene er om Drillo henter Per Ciljan Skjelbred inn i varmen igjen.

Hamburg-proffen har ikke spilt en A-landskamp siden 11. august 2010, men fikk en kraftig oppsving i Bundesliga før jul. Nordmannen har startet fire av de fem siste kampene og fått gode skussmål.

Søndag starter serien opp igjen etter vinterpausen - og kanskje får Skjelbred en hyggelig oppmuntring av Drillo før kampen mot Werder Bremen.

En annen midtbanespiller som kan få fornyet tillit av Drillo er Mohammed Fellah. Midtbaneeleganten glitret ikke spillemessig på Afrika-turneen, men spørsmålet er om han viste de defensive kvalitetene Drillo har etterlyst fra ham tidligere. Offensivt er det liten tvil om at 23-åringen holder mål i massevis.

Kampen mot Ukraina spilles i Spania, og toppfotballsjef Nils Joham Semb betegner det som en god test før alvoret tar til i VM-kvalifiseringen.

- Vi møter vertsnasjonen fra EM. Ukraina er en sterk fotballnasjon. Spillerne har gode tekniske ferdigheter, og det vil gi oss en fin test foran to svært avgjørende kvalifiseringskamper mot Albania, sa han i forrige måned.

Dagbladet følger landslagsuttaket fra Ullevaal direkte klokka 11.

AKTUELL IGJEN?: Per Ciljan Skjelbred har ikke spilt en landskamp på to og et halvt år, men har startet fire av de fem siste kampene for Hamburg. Her får han på pungen i en kamp mot Hertha Berlin sist sesong. Foto: REUTERS/Morris Mac Matzen
AKTUELL IGJEN?: Per Ciljan Skjelbred har ikke spilt en landskamp på to og et halvt år, men har startet fire av de fem siste kampene for Hamburg. Her får han på pungen i en kamp mot Hertha Berlin sist sesong. Foto: REUTERS/Morris Mac Matzen Vis mer