Langrennsstjernene om «Glidens pris»:

- Får dårlig samvittighet når jeg tenker på mamma

De norske landslagsstjernene om Dagbladets fluoravsløringer.

-TRIST: De norske landslagsstjernene om Dagbladets fluoravsløringer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Dagbladets serie om helseskadene etter skismøring har satt en støkk i flere av de norske landslagsløperne i langrenn.

Dagbladet har dokumentert at selv ivrige amatørsmørere har svært forhøyede nivåer av fluor i blodet etter år med smøring av ski. Det får mange av dagens utøvere til å tenke på sine egne foreldre.

- Det er skremmende. Det er ikke før de siste åra at man har tenkt over at fluor er farlig. Det er ekkelt å tenke på at foreldrene til alle oss som er her, sikkert har stått nede i kjelleren og pusta inn den driten. Det er ikke noe man ønsker, så det er best å bare bli kvitt det, så får man heller konkurrere uten. Det er greit om det går et halvminutt saktere om man redder noen liv, sier Lotta Udnes Weng til Dagbladet.

Tenker på mamma

Tvillingsøster Tiril Udnes Weng lar tankene gå til moren, som har smurt skiene til døtrene helt fram til landslagsapparatet overtok den jobben.

- At folk har ofra helsa si er jo fælt å tenke på. Jeg har lest historiene og jeg får litt dårlig samvittighet når jeg tenker på at mamma har stått i smørebua for oss også, sier Tiril, og understreker at moren har vært flink til å bruke maske de siste åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer