DÅRLIG: Xavi har ikke mye positivt å si om måten Real Madrid har tatt farvel med Iker Casillas på. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix
DÅRLIG: Xavi har ikke mye positivt å si om måten Real Madrid har tatt farvel med Iker Casillas på. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

- Får dårlig smak i munnen av Casillas-avskjeden

Xavi reagerer på behandlingen.

Tidligere Barcelona-stjerne Xavi reagerer sterkt på hvordan Iker Casillas ble behandlet i Real Madrid-avskjeden.

- Iker har ikke forandret seg siden vi møttes for første gang i U17-EM i 1997. Han er fortsatt en godt menneske, og derfor får jeg en dårlig smak i munnen av det som skjer med ham nå.

Ordene tilhører den spanske midtbanelegenden, Xavi, som nå spiller for Al Sadd i Qatar. Han skriver i avisen La Vanguardia tirsdag at hans tidligere rival og landslagskompis Iker Casillas ikke fikk en verdig avslutning på Real Madrid-karrieren.

Stor kontrast For kontrasten var mildt sagt slående da Barcelona og Real Madrid skulle ta farvel med hver sin spiller denne sesongen.

Mens Xavi ble hyllet av en fullsatt Nou Camp sammen med familie og venner, satt Real Madrid-keeperen helt mutters alene og gråt foran pressen på søndag.

Casillas fikk riktignok muligheten til å ta avskjed med noen hundre tilskuere på Santiago Bernabéu mandag, men Real Madrid-president Florentino Pérez har måttet tåle mye kritikk for måten klubben har løst saken.

- De siste årene har det ikke virket som om Casillas har hatt det like bra med fotballen som tidligere. Han virker bitter, og jeg mener alle i Spania bør tenke over dette, skriver Xavi og fortsetter:

- Rutinerte spanske idrettsutøvere bør få den respekten de fortjener. Det kan ikke være sånn at folk unnlater å verdsette alt disse har gjort for sporten og i stedet fokuserer på utøverens feil, noen ganger med onde hensikter.

- Vil bli tatt imot som en helt 35-åringen trekker også en sammenligning med Juventus og Italia-keeper Gianluigi Buffon, som tilsynelatende fortsatt synes å nyte karrieren i en alder av 37 år.

- Når jeg ser på Iker får jeg en følelse av at han spiller under press, som om han må bevise hvor god han er i hver kamp, uten den gleden han alltid har hatt, skriver han og avslutter:

- Nå som han går til Porto er jeg sikker på at Iker blir tatt imot som en helt. Utenfor Spania vil de sette mer pris på ham.

(NTB)