Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får egen etasje med privat heis ned til glassburet

Spesialbehandling på VM-hotellet.

GRUNDIGE FORBEREDELSER: Magnus Carlsen og Viswanathan 'Vishy' Anand er inne i de siste dagene før VM-kampen i India. Der nede legges forholdene til rette før storoppgjøret. Foto: Kent Skibstad/NTB Scanpix
GRUNDIGE FORBEREDELSER: Magnus Carlsen og Viswanathan 'Vishy' Anand er inne i de siste dagene før VM-kampen i India. Der nede legges forholdene til rette før storoppgjøret. Foto: Kent Skibstad/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand er bare en uke unna, og om et par dager sjekker nordmannen inn med sitt tallrike team på Hyatt Regency Hotel i Chenai, India.

Der er alt lagt til rette for storkampen.

Interessen rundt VM-tittelmøtet er enorm i det gigantiske landet, og arrangøren gjør alt de kan for å sørge for at spillerne skal kunne være best mulig forberedt.

Spillerne og deres lag vil bo i hver sin etasje. Med to separate, private heiser kommer de ned til spillelokalet. Der møtes de hver konkurransedag i en lydtett glasskube.

- Vi har sørget for at spillerne får så mye privatliv som mulig, og holdes unna de andre gjestene og publikum, sier Bharat Singh Chauhan, sjef for det indiske sjakkforbundet, til The Hindu.

Uforstyrret Manager Espen Agdestein forteller at opplegget passer godt til hvordan Magnus Carlsen vil ha det.

- Det er lagt til rette for at han skal kunne bevege seg fritt ned til spillelokalet, og vi vet jo ikke helt på forhånd hvordan det vil være der nede: Det er en voldsom interesse, mange journalister og fans. Da er nok hverken Magnus eller Anand så innstilt på å skrive autografer og snakke med pressen. For Magnus er det verdifullt å kunne gå uforstyrret ned til partiet, sier han til Dagbladet.

Partiet foregår altså i et lydtett glassbur, mens spillet også vises på storskjermer til publikum utenfor. 100 sjakkspillere er i tillegg invitert til å følge kampen fra et område bak publikumssetene.

- Når det gjelder den biten er ikke så veldig mye annerledes. For Magnus blir det omtrent som normalt, han har konkurrert i glassbur før. Men det er klart, nå er det bare han og Anand der inne, sier Espen Agdestein.

Under VM spiller Carlsen og Anand to dager av gangen, med en fridag mellom. Under konkurransedagene foregår Magnus Carlsens liv inne på hotellet.

Deretter handler det om å prøve å koble av på fridagene.

- Vi har god overskit over mulighetene for å komme oss ut på tur, for sportsaktiviteter og så videre. Det er også et glimrende treningsrom på hotellet. Det er viktig å få ut litt spenning, bevege seg litt, for å få revitalisert kroppen og hodet, sier Espen Agdestein.

Stor patriotisme Interessen rundt arrangementet er som nevnt stor, og den indiske arrangøren gjør alt de kan for å bygge den opp.

For første gang er det utviklet android og iOS-apper som lar publikum følge kampen direkte, og for første gang vil også VM-kampen bli vist direkte på indisk riksdekkende tv hver dag. Fem servere er satt opp for å takle presset på internettsidene.

Espen Agdestein merker at det nærmer seg.

- Magnus har også mange fans i India, mens Anand er en stor folkehelt der. Patriotismen er stor. Det er ikke alltid sjakksporten får like mye oppmerksomhet som dette, sier han.

Åpningspartiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand spilles 9. november.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media