Får egen gullbil

Petter Solberg (29) var skuffet over 7. plass i sesongåpningen, men har likevel grunn til å føle seg stolt om dagen: Subaru skal nemlig oppkalle en bil etter den regjerende verdensmesteren.

MONACO (Dagbladet): I april vil den japanske bilfabrikanten lansere en Subaru Impreza STi «WR1» - en special edition-bil i begrenset antall for å markere at verdensmesteren i rally er fra Subaru.

Foreløpig er det bare planlagt 1055 «WR1» biler.

555 for det japanske markedet, og 500 til England.

- Det er kjempekult at de bruker VM-gullet mitt til å oppkalle en egen bil etter meg. Bil nummer én skal jeg få, levert direkte fra fabrikken, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Solberg-bilen skal skilles fra en vanlig Impreza med en egen isblå metallic farge, og med 320 hestekrefter vil bilen bli det råeste Subaru har laget for salgsmarkedet. Et Petter Solberg-emblem bak på bilen skal også gi signal om at dette er en spesiell bil.

Nils Petter Gill - eier av Subaru Norge - tror ikke at noen eksemplarer finner veien til Norge.

- Bilen blir trolig ikke tilbudt det norske markedet, og for det andre ville den med norske avgifter blitt veldig dyr. Sikkert rundt 750000 kroner, sier Gill til Dagbladet.

- Som en gammel kjerre

Petter Solberg var på vei mot en anstendig plassering i starten på årets VM-sesong, men falt fra 5. plassen han hadde lørdag til 7. plass i mål - helt sist av fabrikkførerne.

På den nest siste fartsprøven smalt han rett inn i fjellveggen etter å ha kjørt på en snøflekk under nedbremsing. Med det resultat at bærebrua foran på bilen røk.

- Da ble det som å kjøre ei gammel kjerre. Hullene slo hele tida under akselerasjon og nedbremsing, og da er det ikke råd å kjøre fort. Vi måtte bare kare oss til mål, sier Solberg.

Tapte mye

Han forsøkte å reparere skaden selv foran den siste fartsprøven, men tapte henholdsvis tre og fire minutter til teten på de to avsluttende prøvene.

- Hadde jeg bremset en meter tidligere, hadde jeg kanskje unnsluppet problemet. Men sånn er Rally Monte Carlo. Alt kan skje, så selv om jeg er litt skuffet over at jeg tapte to plasseringer, så er det flaks at jeg i det hele tatt kom i mål. Derfor setter jeg pris på de to VM-poengene jeg får for 7. plassen, sier Solberg.Grytidlig i dag reiste Petter til Spania for å teste den nye Subaru-en - som etter planen skal være klar til VM-runden i Mexico.

SENIOR OG JUNIOR: Petter Solberg trøstet seg med sønnen Oliver (2) etter en litt skuffende sesongåpning i Monte Carlo. Sønnen har fått full rallybekledning, kjøredress og sko. - Oliver er blid som en sol, uansett hvordan jeg kjører, sier Petter.