Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får en siste VM-sjanse

Denne helga er Espen Bredesens siste sjanse til å komme på VM-laget. Hopper han bra i 120-metersbakken i Willingen, får han automatisk grønt lys for skiflygingen i Harrachov 6. og 7. februar, der laget til Ramsau-VM tas ut.

- Jeg er spent og nervøs, og gleder meg til å hoppe verdenscup igjen. Sist jeg deltok, var på Lillehammer den siste helga i november. Nå er jeg lei av norgescuprenn, i bedre form enn noen gang før i vinter og i angrepsposisjon, sier Espen.

- I stedet for å være redd for det som skal skje, har jeg alt å vinne i Willingen.

VM er målet

Det store målet hans i vinter, er å komme til VM.

- Hopper jeg som på trening, kan jeg gjøre det bra i Willingen. Jeg har fått en sjanse, tar utfordringen og satser på en artig avslutning på vinteren. Greier jeg å ta ut det jeg har trent på i rennene, er jeg god nok. Da har jeg også noe i VM å gjøre, sier en offensiv Espen Bredesen.

Fiasko-sesong

Sesongen så langt har vært en fiasko for OL- og verdensmesteren fra Oppsal.

Er han blant de åtte som blir VM-nominert søndag kveld, får han en ny sjanse til å gjøre som i 1993 - da vendepunktet kom i skiflyging.

I Albertville-OL 1992 ble Espen Bredesen sist og tredje sist. 30. januar 1993 løsnet det under skiflygingen i Kulm. Etter å ha satt personlig rekord med 188 meter (hoppet 210 meter i 1997), vant han det meste. Blant annet storbakke-VM i Falun, Hoppuka, verdenscupen og rennet i den minste OL-bakken på Lillehammer.

- Rutinen skal det i hvert fall ikke stå på. Sjøltilliten er det heller ikke noe i veien med. Nå er det på tide å slå til igjen, sier Bredesen, som i går trente i den store OL-bakken på Lillehammer.

  • Laget til skiflygingen i Harrachov 6. og 7. februar blir tatt ut etter helgas norgescuprenn. Ifølge landslagssjef Hroar Stjernen, er åtte hoppere aktuelle for start i mammutbakken i Tsjekkia: Lasse Ottesen, Roar Ljøkelsøy, Kristian Brenden, Henning Stensrud, Espen Bredesen, Jon Petter Sandaker, Kjell Erik Sagbakken og Odgeir Heimdal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling