Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

- Får energi når du har gått et drittløp og kommer hjem til en smurf som ligger der og smiler

Skiskytterhelten om sitt siste VM - og sitt første VM som far.

FØRSTE VM SOM FORELDRE Ole Einar Bjørndalen og skiskytterkona, hviterussiske Darja Domratsjeva. Begge tok VM-medalje som småbarnsforeldre i Hochfilzen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FØRSTE VM SOM FORELDRE Ole Einar Bjørndalen og skiskytterkona, hviterussiske Darja Domratsjeva. Begge tok VM-medalje som småbarnsforeldre i Hochfilzen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (43) har nettopp gått sitt siste VM-løp. I hvert fall ifølge ham selv.

For å snu litt på det: Bjørndalen har også nettopp fullført sitt første VM som far.

- He-he, ja. Nå bodde jeg ikke sammen med gutta (på laget). Nå bor jeg med familien og det er bra. Vi har det bra, selv om det blir litt ekstra nattarbeid, sier Bjørndalen til Dagbladet med et smil.

Han fortsetter:

- Det er den eneste store forskjellen på VM før og nå. Men samtidig er det veldig trivelig, å være på tur med familien, sier mannen som tok VM-bronse på jaktstarten.

Det ble et solid mesterskap for Bjørndalen, kona Darja Domratsjeva (30) og dattera Xenia (4 md.). Foreldrene reiser hjem med én individuell medalje hver: Bronse og sølv fra jaktstarten.

- Hvordan har det vært å være småbarnsfar i VM?

- Du får bra med energi når du har gått et drittløp og kommer hjem til en smurf som ligger der og bare smiler... Med store øyne og venter på pappa som kommer hjem fra en skitur, sier Bjørndalen, og tar en kort pause.

Simostranda-løperen forteller videre:

- Du glemmer dårlige resultater veldig fort når du har en liten unge. Sånn sett kan det være en fordel. Det eneste som er annerledes er at vi har en liten baby å ta vare på. Det er bare positivt. Det er litt synd jeg ikke får vært like mye med resten av laget, men jeg må la dem slippe alt «ungeskriket». Da er det best å bo for seg selv med familien, sier skiskytterstjerna.

BRONSE: Ole Einar Bjørndalen sikret bronse under VM-jaktstarten.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BRONSE: Ole Einar Bjørndalen sikret bronse under VM-jaktstarten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

OL-fokus

Etter OL i Sør-Korea neste år, setter superveteranen et endelig punktum. Det fortalte Bjørndalen selv etter den avsluttende VM-fellesstarten i går. Men det er likevel et snev av tvil.

- Ja, nå er jeg all in mot OL. Jeg er ferdig med VM nå, og jeg har sagt at OL er det siste. Det krever mye å være på topp, jeg hadde nok klart flere år, men jeg vil ikke bare være med. Jeg vil være med og fighte om topplasseringer. Jeg har vært med på mange renn i år. Neste sesong blir det mer spissing, sier Bjørndalen.

Til tross for at Norge for første gang siden 1999 fullfører et VM uten gull, er Bjørndalen selv fornøyd med egen innsats.

- Jeg klarte å nå formtoppen ei helg, det er jeg fornøyd med. Da funket det bra og det var det jeg klarte. Jeg tar med meg det som er bra, at jeg prikket inn formen inn i den første VM-helga, sier Bjørndalen og sikter til bronse på fellesstart og 8. plass på sprinten.

Nå rettes fokus mot OL i 2018, men først er det prøve-OL i samme løyper allerede neste uke.

- Nå reiser jeg til Sør-Korea (prøve-OL). Jeg var der i 2009 og gikk i samme løyper. Inngangen til standplass er litt annerledes, det er ikke like skarp sving som sist. Ellers er det helt likt, sier Bjørndalen, som reiser sammen med Darja Domratsjeva, mens Xenia slipper den lange Asia-turen.

- Sover godt

Tidligere i VM - etter medaljehelgen til familien - kom Domratsjeva med lovord om ektemannen.

- Han har vært en fantastisk støtte for meg. For alle utøvere er det viktig med støtte, spesielt fra familie, sier Domratsjeva.

Paret giftet seg i fjor sommer og 30-åringen fra Hviterussland tok VM-sølv bare fire måneder etter at hun fødte.

- Vi har barnevakt som passer godt på Xenia mens vi trener. Jeg sover godt. Hun er en snill jente. Hun våkner noen ganger for å få mat, men det er normalt, sier Domratsjeva.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media