Får «fans» på tribunen

13 000 på plass allerede.

PAPPFIGURER: Gladbach-supporterne er på plass mot Leverkusen. Foto: Rolf Vennenbernd / DPA via AP / NTB scanpix
PAPPFIGURER: Gladbach-supporterne er på plass mot Leverkusen. Foto: Rolf Vennenbernd / DPA via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske Bundesliga har startet opp igjen, og lørdag blir setene i toppkampen mellom Borussia Mönchengladbach og Bayer Leverkusen fylt opp på en litt underlig måte.

Det er nemlig ikke lov med fysisk, levende supportere til stede på kampene på grunn av de strenge restriksjonene satt som følge av coronapandemien, men Gladbach har likevel funnet en måte å unngå at setene er tomme.

Klubben har nemlig investert i 13.000 pappfigurer som viser ansiktene til Gladbachs supportere.

De som har kjøpt sesongkort, får ansiktet sitt på sin kjøpte plass på tribunen.

Det er supportergrupperingen «Fanprosjekt Mönchengladbach» som har kommet opp med ideen. En talsmann av gruppen forteller også at enda flere pappfigurer skal lages før storkampen lørdag.

- Vi har laget 13 000 figurer, men vi har bestilt 20 000, så vi vil prøve å fylle dem opp, forteller lederen Thomas Ludvig ifølge Goal.

- Minnesmerke

Nettstedet opplyser også at for bare 19 euro kan supportere og andre interessenter ta eierskap i en pappfigur med ansiktet sitt på.

Selv om de fleste mener dette er en god løsning på et trist scenario, mener sportssjef Max Eberl at det også representerer noe annet.

- Det er en flott kampanje som skaper mye atmosfære på stadion, men samtidig er denne kampanjen et minnesmerke. Det skal vise at fotball uten fans ikke er det samme, sier han.

Gladbach har overrasket i den tyske toppligaen denne sesongen. Åtte serierunder gjenstår, og per nå ligger klubben som nummer tre, bare seks poeng bak serieleder Bayern München.

Storm

En annen klubb som også valgte å fylle tribunen, men med en litt annen løsning, var sørkoreanske FC Seoul.

Sør-Korea var et av de første landene til å starte opp fotballen etter coronapausen. Som i den tyske Bundesliga spilles kampene uten tilskuere, men FC Seoul var kreativ for å skape en ramme rundt kampene.

Ett av grepene har vært å fylle de tomme setene med dukker, men det skulle slå tilbake på hovedstadsklubben da observante seere poengterte at de falske tilskuerne faktisk var sexdokker.

Det endte opp i en saftig bot på 800.000 kroner.

Les mer om det her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer