Får ferie av Semb

Nils Johan Semb har gitt Rosenborg-veteranene Erik Hoftun og Bent Skammelsrud fri fra landslagssamlingen i Hong Kong i januar. Inn kommer flere unge debutanter. - Jeg ser dem i et tiårsperspektiv, sier landslagssjefen til Dagbladet.

I morgen offentliggjør Semb 18-mannstroppen til treningssamlingen i Hong Kong 20.-28. januar, inkludert to landskamper (Sør-Korea og Paraguay).

- Det blir en litt annen type tropp enn den vi hadde på La Manga for et år siden. Den gang prioriterte vi «back up» til EM-sluttspillet, samt at vi så på spillere med tanke på VM-kvalifiseringen.

- Nå ser vi lenger fram i tid. Jeg regner med at flere av disse spillerne vil prege norsk fotball i 10 år framover, sier Semb.

,For eksempel noen av disse:

Ragnvald Soma, Morten Knutsen, Christer George, Trond Fredrik Ludvigsen og Fredrik Winsnes.

Hoftun ja

,Erik Hoftun og Bent Skammelsrud har fått beskjed om at de får fri.

- Det har hatt en høy totalbelastning med kamper, reiser og lite fritid. Nå får de god tid til å hente seg inn igjen, sier Semb.

Han er glad for at Erik Hoftun har sagt ja til videre landslagsspill. Bent Skammelsrud tenker fortsatt.

- Det er viktig for meg å være 100 prosent med, ikke 75 prosent på to steder. Og både Rosenborg og landslaget krever veldig mye, sier Skammelsrud.

Myhre aktuell

Han setter pris på de ekstra hviledagene han fikk av Semb.

- Må innrømme at jeg hadde håpet på det. Har holdt det gående over lang tid nå, og rent mentalt er det vanskelig å være på topp over så langt tid, sier Skammelsrud.

,Det blir i utgangspunktet ingen utenlandsproffer med til Hong Kong. Men Semb åpner for både Thomas Myhre og Frode Olsen.

- Frode sitter fortsatt på benken, og Thomass' leiekontrakt med Tranmere går ut ved nyttår. Begge kan være aktuelle hvis de ikke spiller førstelagsfotball, sier Semb.