Får feriere med sønnen

Oslo tingrett har slått fast at John Carew kan reise på ferie med sin lille sønn.

-  En opptur for meg, sier Carew.

Han mottok nyheten i går. Oslo tingrett har slått fast at Carew har rett til samvær med sønnen over en lengre periode i sommer. Carew har også fått rettens medhold i at han har rett til å ta med sønnen på ferie.

-  Dette er gode nyheter for meg. Jeg er veldig lettet. Det er klart jeg har tenkt mye på dette. Akkurat nå har jeg en fantastisk følelse, og jeg gleder meg til å dra på ferie med sønnen min. Det kommer til å bli en fantastisk sommer, sier Carew til Dagbladet.

Rettslig avklaring

Saken endte i rettssalen fordi partene ikke klarte å komme fram til en avtale. Advokatene på begge sider av bordet beklager at saken måtte behandles i rettssystemet.

-  I utgangspunktet skal det ikke være nødvendig å bringe en slik sak inn for retten. Min klient har hele tida hatt et ønske om at barnet skal ha samvær med sin far, men det har vært vanskelig å komme til enighet rundt avviklingen av dette samværet, sier advokat Erling Lyngtveit, som representerer barnets mor.

Også John Carews advokat er fornøyd med at retten har kommet med en avklaring.

-  Vi er veldig glad for at vi har kommet fram til en samværsordning, sier advokat Per A. Flod.

LYKKELIG: En meget opplagt John Carew på landslagstreningen. Foto: Arnt E. Folvik
LYKKELIG: En meget opplagt John Carew på landslagstreningen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Avgjørelsen fra Oslo tingrett er midlertidig, i påvente av en ny sak om foreldreansvaret.

-  En opptur

Fotballspilleren har uttalt at all oppmerksomheten rundt saken har vært en belastning. Han betegner den rettslige avgjørelsen som en opptur. Carew har også vunnet tre klagesaker i PFU mot medier som har vært for nærgående i sin beskrivelse av farskapssaken. Nå gleder han seg over muligheten til å bli bedre kjent med sønnen.

-  Dette er den beste oppturen jeg kunne få. Dette kan være en fin drahjelp fram mot Italia-kampen, sier Carew.

Sist han spilte VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal, feiret Carew kampens første scoring med vogging til ære for sin sønn.