Får flere sjanser

Besto Åge Hareide eksamen? De fleste Dagbladet snakket med i går mente det, selv om landslaget tapte 2- 1 i den første VM-kvalifiseringskampen i Palermo.

 • Er du fornøyd med Nye Norge? Si din mening!

  -  Hareide besto vel, selv om det var en elendig innsats. Vi kan leve med et tap i Italia. Men innholdsmessig besto han ikke eksamen, sier TV 2s fotballekspert Ivar Hoff til Dagbladet.

  Lørdagens landslag minnet ham mye om Norge fra noen år tilbake.

  -  Det er sjelden jeg har sett et lag skape så lite. I løpet av 90 minutter lagde vi ett mål og produserte én målsjanse. Vi var griseheldige som ikke tapte mer, sier Ivar Hoff.

  Hviterussland-kampen tror han vil bringe Hareides menn oppover på tabellen.

  -  Selv om Hviterussland ikke er noen walk over, er det en kamp vi bare skal vinne. Når lista er lagt så høyt som nå, bør onsdagskampen være plankekjøring, sier Ivar Hoff.

  Her er en del andre svar på spørsmålet om Hareide besto eksamen i Palermo lørdagskvelden?

  Jan Halvor Halvorsen,

  trener Sogndal:


  -  Ja, det synes jeg. Det er ingen skam å tape 2-1 i Italia. Selv om de manglet en del spillere, var det ikke noe gunstig tidspunkt vi møtte dem på. Tapet var ingen katastrofe. Nå er det bare å male videre mot Hviterussland.

  Arne Erlandsen,

  trener Lillestrøm:


  -  Det er håpløst å svare på om Hareide besto, eller ikke. Men jeg synes laget presterte dårligere enn forventet. Selv om det tok seg opp litt etter pause, vant italienerne en fortjent seier. Mot hviterusserne er det viktig at midtbaneleddet er mer aggressivt. I Italia-kampen var vi også for upresise i pasningsspillet. Det var en konsekvens av at vi ikke hadde et samlet lag defensivt.

  Ola By Rise,

  trener Rosenborg:


  -  Å herregud. Det går ikke an å stille et spørsmål sånn. Dette var én kamp av ei lang rekke kamper. Det går ikke an å snakke om eksamen allerede nå. Hele kvalifiseringen avgjør. Vi må i hvert fall vente til de fire kampene i høst er spilt, så ser vi hvordan det har gått til deleksamen. Onsdagskampen mot Hviterussland er viktigere enn åpningskampen i Palermo. Skal vi først tape en match, kan det være like greit at vi gjorde det der nede.

  Per-Mathias Høgmo,

  trener Tromsø:


  -  Jeg synes også det er litt drøyt å kalle én kamp for eksamen. Hele kvalifiseringen blir en fin test. Det viktigste nå er at laget tar med seg de positive erfaringene inn mot onsdagskampen. Hviterussland er et kontringssterkt lag. Clouet er å finne den riktige balansen mellom forsvar og angrep.

  Solveig Gulbrandsen,

  landslagsprofil Kolbotn:


  -  Eksamen er vel om Hareide greier å føre Norge til VM eller ikke. Italia-kampen ser jeg på som en deleksamen som ikke gikk så bra. Jeg håper inderlig landslaget går til VM. Det er viktig for hele fotballnasjonen. VM-deltakelse betyr større inntekter til Norges Fotballforbund. Med VM-spill, vil det også dryppe litt både på ungdomsfotballen og oss jentene.

  Svein Mathisen,

  tidligere landslagsspiller,

  nestleder/kommentator i TV 2:


  -  Ja, jeg synes Hareide besto. Og han må få lov til å konte. Som gammel lærer gir jeg ham mange sjanser. Tråden han har tatt opp, er at vi skal prøve å angripe. Det vil alltid være etter mitt hjerte. Mot Hviterussland skal det være et stormløp. Der skal vi bare vinne.

  Hans Knutsen,

  trener Lyn:


  -  Hareide hadde en fornuftig strategi til kampen, men lyktes ikke med den. 2-1 tap i Italia er ingen katastrofe. Nå er det bare å se framover, og kjøre på videre. Rammeverket er godt nok til å vinne.

  Øystein Gåre,

  trener Bodø/Glimt:


  -  Hareide har bestått eksamen lenge før lørdagskampen i Palermo. Hvordan vi skal slå Hviterussland, vet han best sjøl.

  Mons Ivar Mjelde,

  trener Brann:


  -  Prestasjonsmessig besto vi ikke eksamen. Laget gjorde så godt det kunne, men Italia ble et nummer for stort. Vi var for unøyaktige med ball, og ble for spede offensivt. Jeg er heller ikke fornøyd med presisjonen og kynismen i avgjørende situasjoner. Hjemmekampene bør vi vinne. Der handler det mest om å ta kommandoen, og tørre.

  Arne Scheie,

  fotballkommentator

  NRK/TV:


  -  Bestått eller ikke bestått eksamen avgjøres ikke etter én kamp. Det viktigste er å komme til Tyskland i 2006. Selv om det var skuffende i Palermo, tror jeg Norge går til VM. Det er hjemme på Ullevaal vi skal ta alle poengene. Klarer vi det, og samtidig slår de antatt dårligste lagene i begge kampene, er vi i VM. Når vi vurderer lørdagskampen, må vi ikke glemme at Italia aldri har tapt en VM-kamp på hjemmebane.

  Egil «Drillo» Olsen:


  -  Jeg vil ikke kommentere spørsmålet om Hareide og eksamen. Derimot gleder jeg meg til Hviterussland-kampen, som det er vi (NRK) som skal sende. Det blir spennende. Akkurat nå er jeg både spent og litt urolig.

MOT SEIER: Åge Hareide og kaptein Martin Andresen likte ikke nederlaget mot Italia lørdag kveld. Mot Hviterussland på Ullevaal i Oslo onsdag er bare seier godt nok. Og fotballekspertene tror fortsatt på landslagssjefen.