Får full støtte på landslaget: - Vokser i mine øyne

Martin Ødegaard får full støtte av landslagssjef Lars Lagerbäck og lagkamerat Håvard Nordtveit.

FÅR STØTTE: Martin Ødegaard og Lars Lagerbäck under fotballandslagets trening på Lillestrøm treningsfelt før kampene mot Romania og Færøyene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FÅR STØTTE: Martin Ødegaard og Lars Lagerbäck under fotballandslagets trening på Lillestrøm treningsfelt før kampene mot Romania og Færøyene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

LILLESTRØM/OSLO (Dagbladet): Martin Ødegaard (20) tok onsdag kveld et kraftig oppgjør med Ada Hegerberg (23) på Instagram, i kjølvannet av intervjuet fotballstjerna gjorde med magasinet Josimar.

I dag hadde landslagssjef Lars Lagerbäck pressekonferanse i forbindelse med fredagens Nations League-kamp mot Romania.

Der ble selvfølgelig Ødegaard-meldingen et tema.

- Martin kom og ville vise meg noe å snakke om det. Han hadde allerede skrevet meldingen og lurte på hva jeg synes. Jeg må få si det om Martin at han bare vokser i mine øyne. Jeg synes det er godt skrevet, og han har min fulle støtte, sier Lagerbäck til et samlet pressekorps.

Lagerbäck sier også at han sa at dersom Ødegaard kunne stå for meldingen, så ville han støtte det.

- Martin reagerte på hennes uttalelser og timing. Jeg vet ikke hvordan det har seg dem imellom, sier Lagerbäck.

- Begynner å bli mann

En av dem som delte Instagram-meldingen, var Håvard Nordtveit, som også deltok på pressekonferansen.

- Martin begynner å bli mann. Det første jeg tenkte var at jeg var med på støtten, i hvert fall nå når jentene har jobbet hardt for å nå et sluttspill. Fokuset skal være på en helt annen plass, sier Nordtveit.

- Det Ada har fått til står det respekt av. Det klarer jeg aldri å oppnå i herrefotball, men det er laget som kommer først. Igjen, jeg støtter han lille mannen på ikke mange år, sier Nordtveit, og sikter da naturligvis til Martin Ødegaard.

Nordtveit sier de har fått meldinger fra landslagskvinnene som forbereder seg til VM i Frankrike.

- Vi har fått en del støtteerklæringer fra jentene som sitter der nede å forbereder seg til sluttspill. Jeg tror det var viktig det Martin gjorde.

Ikke overrasket

På spørsmål om han ble overrasket over at det var Ødegaard som tok bladet fra munnen, sier Lagerbäck:

- Jeg ble ikke overrasket over at det var Martin som publiserte det. Jeg mener det bare er positivt at man reagerer på en sak. Han har vokst de siste åra, ikke bare som fotballspiller, men også som person. Han er en moden ung mann, respekten min for ham vokser bare. Det er en klok gutt, dere skal være glade for at dere har ham i Norge.

Lagerbäck er helt overbevist om at mediestormen som nå har oppstått ikke kommer til å påvirke Martin Ødegaard.