Får gå Tour de Ski likevel?

Uttak mandag - åpning for Ingvild Flugstad Østberg.

6. JANUAR 2019: Ingvild Flugstad Østberg er først opp monsterbakken i Val di Fiemme og jubler for seieren i siste Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.
6. JANUAR 2019: Ingvild Flugstad Østberg er først opp monsterbakken i Val di Fiemme og jubler for seieren i siste Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag blir det klart om tittelforsvarer Ingvild Flugstad Østberg får lov å gå Tour de Ski. Trener Ole Morten Iversen er fortsatt optimist.

- Jeg stresser ikke med dette. Jeg får vite ting når jeg trenger å vite det, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til NTB.

Lørdag var det ikke kommet meldinger om endringer i Østbergs situasjon. Gjøvik-løperen har hatt startnekt i verdenscupen fordi hun ikke oppfyller kravene til Norges skiforbunds helseattest.

Kvinne- og herretroppen til Tour de Ski blir offentliggjort mandag ettermiddag, får NTB opplyst av medieansvarlig Gro Eide i Norges Skiforbund.

Gråtkvalt: Under pressekonferansen på Beitostølen måtte Ingvild Flugstad Østberg meddele at hun ikke får gått noen av skirennene i sesongstarten. Video: NTB Vis mer

- Riktig vei

Iversen legger vekt på at helseteamet i skiforbundet har sagt at det går riktig vei for Østberg, og han sier at plan A derfor fortsatt er at hun stiller til start i Tour de Ski i romjula.

- Jeg er optimist med tanke på at hun kan delta, det må jeg være, sier Iversen.

Landslagslege Øystein Andersen skriver i en SMS at han ikke kan kommentere Østbergs situasjon utover det som tidligere er kommunisert.

- SYND: Landslagssjef for kvinnelandslaget i langrenn, Ole Morten Iversen, er usikker på hvor lenge fjorårets verdenscupvinner, Ingvild Flugstad Østberg, er ute. Vis mer

- Helst ett eller to renn

9. desember sendte skiforbundet ut en pressemelding der det het at Ingvild Flugstad Østberg er i «tett og god dialog med helseteamet.»

Landslagstrener Iversen legger imidlertid ikke skjul på at det kan være en kompliserende faktor at Tour de Ski er et arrangement med mange renn over relativt kort tid.

- Hadde det vært opp til meg skulle hun startet med å gå ett eller to renn, sier han.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer