SVAK: Alex Oxlade-Chamberlain hadde en dårlig dag på jobben i 2-0-tapet mot Leicester i ligacupen. Foto: Mike Egerton / PA Wire / NTB Scanpix
SVAK: Alex Oxlade-Chamberlain hadde en dårlig dag på jobben i 2-0-tapet mot Leicester i ligacupen. Foto: Mike Egerton / PA Wire / NTB ScanpixVis mer

Liverpool ute av ligacupen

Får gjennomgå på sosiale medier: - Betalte 400 millioner kroner for å gjøre Liverpool dårligere

Alex Oxlade-Chamberlains debut fra start var alt annet enn minneverdig.

(Dagbladet): Tirsdag røk Liverpool ut av ligacupen etter at de tapte 2-0 borte mot Leicester etter scoringer av Shinji Okazaki og Islam Slimani.

Flere bet seg merke i at Philippe Coutinho, som strålte i kampens første omgang, ble byttet ut i pausen.

Flere stilte spørsmål rundt Liverpool-trener Jürgen Klopps bytte. Tyskeren ønsket angivelig å spare den brasilianske midtbaneeleganten til møtet med Leicester i Premier League på lørdag.

- Klopp, du får problemer med fansen og pressen igjen om dette ryker. Spørsmålene om hvorfor du tok ut Coutinho vil hagle, sa Viasat-kommentator Morten Langli.

Én annen som fikk gjennomgå på sosiale medier var nyervervelsen Alex Oxlade-Chamberlain.

- Han skuffet. Noen ganger så glemte man at han spilte kampen, sa tidligere Liverpool-spiss Emile Heskey til Sky Sports etter kampen.

Usynlig

Chamberlain, som kom til Liverpool for omkring 400 millioner kroner, slet med det meste ute på King Power Stadium.

Flere Twitter-brukere har satt sammen sammendrag av Liverpool-spillerens involveringer.

Disse går som en farsott på sosiale medier.

- Du forventer at han skal være full av energi opp og ned på kanten, men man så det ikke, fortsatte Heskey i Sky Sports' studio, og ga samtidig skryt til Leicesters Ben Chilwell som nøytraliserte den tidligere Arsenal-spilleren.

Fans av nettopp Arsenal lot heller ikke den engelske landslagsspillerens prestasjoner gå ubemerket.

- «Ikke blant hans beste», sa Sky Sports om et forferdelig «Ox»-hjørnespark. Det er som om de aldri har sett ham spille, skrev Arsenal-nettstedet Daily Cannon på Twitter.

- Oxlade-Chamberlain følte at han hadde stagnert hos Arsenal og trengte en overgang for å realisere sitt fulle potensial. Han har ikke gjort noe for å stilne kritikerne hittil, men han bør få tid før noen dom blir gitt, skrev Liverpool Echos James Pearce om Chamberlain.

Chamberlain har tross alt bare fått knappe 150 minutter på banen for Liverpool.

- Jeg blir uvel

Selv om byttet av Coutinho og Chamberlains prestasjoner var oppsiktsvekkende, var det Liverpools forsvarsspill som skal ha hovedskylden i tapet.

Det la trener Jürgen Klopp ikke noe skjul på da han holdt pressekonferanse etter tapet.

- At vi slipper inn mål på denne måten, det gjør meg skikkelig, skikkelig uvel, sa en skuffet Klopp, ifølge Liverpool Echo.

- Å forsvare seg på defensive dødballer er én ting, det handler ikke om de første ballene - slike problemer har vi alltid hatt. Det handler om andre- og tredjeballene. Og innkast.

Fantastisk første omgang

Tross tap, spilte Liverpool en strålende første omgang der de kunne ha scoret flere mål før pause med litt mer hell og dyktighet foran mål.

- Vi var et mye bedre lag i første omgang, vi spilte god fotball, men vi scoret ikke, sa Klopp.

- Sånn er fotballen noen ganger. Vi var uheldige noen ganger, men også kanskje ikke kliniske nok andre ganger.

  • Leicester - Liverpool vises på TV 2 Sport Premium lørdag klokka 18.30.