Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han ville passet inn på Lerkendal

Får grønt lys fra Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen, Mini Jakobsen og Kåre Ingebrigtsen hyller uslåelige Bodø/Glimt. Eggen mener Kjetil Knutsen vil passe bra inn på Lerkendal.

HERJER: Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt har herjet denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HERJER: Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt har herjet denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Rosenborgs trenerlegende Nils Arne Eggen gleder seg over Bodø/Glimt denne sesongen etter 31 av 33 mulige poeng hittil, for en klubb med begrensede ressurser, men med strålende samhandling og helhetlig klubbfilosofi.

Til Dagbladet forteller Eggen at han ser likheter mellom dagens Glimt-lag og hans eget Rosenborg-lag i glansdagene.

- Ja, det er veldig mange likhetstrekk. Kjetil sier selv at han er inspirert av de beste årgangene til Rosenborg, da vi var på toppen i Europa. Vi var to år rangert blant de 15 beste i Europa. Det kan utmerket godt skje igjen, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

IMPONERT OVER GLIMT: Nils Arne Eggen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IMPONERT OVER GLIMT: Nils Arne Eggen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen imponerer med begrensede ressurser. Kunne han passet inn på Lerkendal?

- Han ville passet bra inn. Han vil passe inn i de fleste lag. Knutsen virker veldig faglig dyktig, både fotballfaglig og når det gjelder det pedagogiske, mener 78-åringen

Ingebrigtsen følger Glimt tett

Tidligere Bodø/Glimt- og Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (54) er noe mer reservert i sammenlikningen mellom Glimt og hans gylne RBK-lag, der «Brutter'n» var hovedtrener fra 2014 til 2018. Han hyller samtidig det Kjetil Knutsen har utrettet i Bodø.

IMPONERT OVER GLIMT: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IMPONERT OVER GLIMT: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Jeg synes at de har utviklet sin egen fotball. De var fantastiske for et par år tilbake, da de kontret så det dundret. Nå har de tatt vare på det gode kontringsspillet og i tillegg blitt bra mot etablert forsvar. Det er et vanskelig stykke arbeid. Kjetil har gjort en kjempejobb, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

«Brutter'n» holder til i Bodø sammen med familien og forteller at han følger godt med på hva hans tidligere klubb gjør.

- Jeg har sett ganske mange kamper på Aspmyra. Jeg ser dem så ofte jeg kan. Det er artig å se dem spille fotball, forteller Ingebrigtsen.

Tror RBK kommer tilbake

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen har også en fortid i både Bodø/Glimt og Rosenborg. Han mener at Glimt spiller en fotball som likner på den fotballen RBK ønsker å spille.

IMPONERT OVER GLIMT: Mini Jakobsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IMPONERT OVER GLIMT: Mini Jakobsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Ja, det gjør de, og det gjør egentlig Molde også. Jeg har mener at det handler om spillestilen - og ikke formasjonen 4-3-3. Det handler om spill i lengderetning og bevegelse foran ballfører. Da Nils Arne Eggen var trener, lot han oss nesten ikke engang varme opp med å spille på tvers, sier Mini Jakobsen til Dagbladet.

Der Bodø/Glimt herjer, sliter Rosenborg langt mer, tross torsdagens 3-0-seier over Viking.

Nils Arne Eggen er likevel trygg på at RBK slår tilbake før eller seinere.

MØTTE PRESSEN: Ivar Koteng møtte pressen fredag i forbindelse med at Eirik Horneland er ferdig som Rosenborg-trener. Video: Mathias Hagen / Dagbladet Vis mer

- Fotball går i bølger. Rosenborg må ikke vinne hvert år. Vi er i en omstillingsfase. RBK har kommet sterkt tilbake før og vil gjøre det igjen, sier Eggen.

- Rosenborg har en egen kultur, en vinnerkultur. Det er sunt at noen puster Rosenborg i ryggen. Det hever det totale prestasjonsnivået, fortsetter han.

  • Bodø/Glimt møter Strømsgodset hjemme søndag kl. 18.00, mens Rosenborg gjester Odd i Skien kl. 20.30.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!