Får grønt lys til å bruke dopinglistet astmamedisin

Bjørgen passerte strenge krav.

SLITER MED ASTMA: Marit Bjørgen har fått tillatelse til å bruke en astmamedisin som står på WADAs dopingliste. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SLITER MED ASTMA: Marit Bjørgen har fått tillatelse til å bruke en astmamedisin som står på WADAs dopingliste. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

|||

Marit Bjørgen (29) har fått tillatelse til å bruke en astmamedisin som står på dopinglisten til Verdens antidopingbyrå (WADA), skriver VG.

Bjørgen har brukt astmamedisin i flere år, men den nye medisinen er sterkere og passer langrennsstjernen bedre. Landslagstrener Egil Kristiansen mener det er en stor grunn til at Bjørgen har fått en god sesongstart.

- Marit har tatt grep med det mentale og trening, men det viktigste for henne er at hun nå har fått godkjent den nye astmamedisinen hun trenger, sier Kristiansen til VG.

Bjørgen fikk i sommer påvist astma på et alvorligere nivå enn tidligere, og Det internasjonale skiforbundet (FIS) har gitt henne tillatelse til å bruke den nye medisinen.

- Med den nye medisinen holdes luftveiene bedre oppe. Marit får bedre surstofftilførsel og musklene får det dermed bedre, sier landslagslege Hans Petter Stokke til VG.

Kravene for å få tillatelse til å bruke medisinen er strenge.

- Det er ikke nok at vanlige leger som meg utfører testene. Hun måtte til spesialister innen lungemedisin, forteller Stokke. (©NTB)