- Får hatmail av svensker når jeg forsvarer Northug

SVT-kommentator Jonas Karlsson tror Norge slår Sverige 9-1 i gullkampen.

POSERER I NORGE FARGER: Dette er svensken som utbrøt «Där fick du, Northug!», og som i 2007 trodde Mosvik-ekspressen måtte slippe Anders Södergren i stafetten i Sapporo. Nå er han på plass i Oslo for å kommentere VM for SVT - og han tror det blir et norsk jubel-mesterskap. Foto: SIGVE KVAMME/Dagbladet
POSERER I NORGE FARGER: Dette er svensken som utbrøt «Där fick du, Northug!», og som i 2007 trodde Mosvik-ekspressen måtte slippe Anders Södergren i stafetten i Sapporo. Nå er han på plass i Oslo for å kommentere VM for SVT - og han tror det blir et norsk jubel-mesterskap. Foto: SIGVE KVAMME/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Ingenting er bedre enn å se Norge vinne - på svensk TV».

Slik lyder det offensive budskapet i RiksTVs reklamekampanje foran VM, men forhåpentligvis blir kanalsvitsjingen hyggeligere under selve mesterskapet enn det som var tilfelle under helgas verdenscupløp i Drammen.

Både lørdag og søndag ble Petter Northug satt ettertrykkelig på plass av en svensk løper. Og de som dristet seg til å skru over på SVT til gårsdagens sprintfinale fikk høre en ekstatisk Jonas Karlsson i stedet for en slagen Jonas Karlsson.

- Där fick du, Northug! ropte langrennskommentatoren etter Emil Jönssons maktdemonstrasjon på oppløpet.

- Mer nasjonalistiske i Norge Dagbladet møtte i dag Karlsson på Scandic KNA i Vika, der SVT-teamet er innlosjert de snaue to ukene mesterskapet varer. Og selv om han smiler litt overbærende av nordmenn som skrur over på svensk TV kun for å dyrke sin egen skadefryd, advarer han dem mot å gjøre det under herrestafetten 4. mars.

- Der kommer Sverige til å ta gull, og da skal dere få høre ekte svensk glede, smiler han.

- Men det er kult at nordmenn ser på SVT også. Enten vi gjør det bra eller ikke føler jeg ikke at vi som kommentatorer er så veldig nedbrutt. Vi kan glede oss over at andre nasjoner, deriblant Norge, gjør det bra. På norsk TV har det nok tradisjonelt vært en mer nasjonalistisk stil, mens vi kanskje har vært mer nyansert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer