SUPERTALENT: Heidi Weng (21) sammenlignes allerede med både Marit Bjørgen og Petter Northug. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUPERTALENT: Heidi Weng (21) sammenlignes allerede med både Marit Bjørgen og Petter Northug. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Får heller se dum ut enn å tryne

Det første blir det verste for Heidi Weng.

OBERHOF (Dagbladet): I fjor innledet Heidi Weng Tour de Ski med et skikkelig mageplask unde prologen i Oberhof, og det hele endte med at ungjenta ble sendt hjem før de siste etappene i Val di Fiemme.

I år skal hun definitivt til topps i slalåmbakken i Cavalese - mange nevner henne til og med som en mulig vinner - og 21-åringen fra Ytre Enebakk har klare ambisjoner om å gi seg selv en annen start enn i fjor unde dagens prolog i Oberhof.

- Den samme svingen er isete i år også. I fjor ploga jeg, og det gikk ret vest, så jeg skal i hvert fall ikke ploge. Men jeg må nok skrense litt. Jeg får heller se dum ut og klare svingen, enn å tryne. Det ser enda dummere ut, sier Weng til Dagbladet.

Skal fullføre - Om jeg taper ti sekunder, får det bare være. Det er mye bedre enn å starte helt bakerst på jaktstarten dagen etter, fastslår hun.

Selv er Weng spent både på starten og fortsettelsen. Etter andreplass i verdenscupfinalen i Falun i mars (fire etapper) og tredjeplass i minitouren i Kuusamo i desember (tre etapper), ser hun ut som en mulig pallkandidat i Tour de Ski. Slik ser hun det imidlertid ikke selv.

- Målet er å klare å gå alt, komme meg opp bakken og få gjennomført hele touren. Det gjorde jeg ikke sist, og det er det største målet.
Og så skal jeg være veldig fornøyd med topp 10. Det er mangesom er flinke til å finne toppformen når det gjelder, og det er kanskje ikke jeg så suveren til, sier Weng, og kommer med følgende innrømmelse:

- Jeg vet aldri når jeg er i form. Plutselig har jeg en kjempedag og vet egentlig ikke helt hva jeg har gjort.

Usikker på formen - Hvordan har følelsen vært etter høydesamlinga i Seiser Alm før jul?

- Veldig opp og ned. Jeg har hatt intervalløkter som har vært veldig dårlige og en intervalløkt som var mye bedre, men det har vært litt tungt. Jeg vet ikke helt hvordan formen er, men jeg tror den skal bli bedre og bedre utover touren. Det er i hvert fall det jeg håper på!

- Skjønner du at folk nevner deg i pallsamenheng?

- Jeg vet ikke helt, men selvfølgelig har jeg gjort det bra i Falun og Kuusamo. Men det er tre og fire renn, dette er sju, det er noe helt annet.

Får besøk Men fullføre skal hun, altså. Noe annet er uaktuelt. I Val di Fiemme venter nemlig storfint besøk.

- Mormor og bestefar og mor og far kommer nedover. Det er veldig artig. Mormor og bestefar har sett meg i Norge, og mormor var i i
Polen i fjor, men bestefaren min har aldri tatt fly og nesten aldri vært utenlands.

- Det blir spennend eå se om han kommer seg på flyet, smiler Heidi Weng.

Kvinnenes prolog i dag (3 km fristil) starter kl. 13.15.